torsdag 28 april 2011

Bildbomb med jättefina barnfoto 28/4 - 2011













Vilka underbara bilder eller hur, vi var vid Hermanstorp vid alla vitsippor med min syster och Ellioth och Bella....

måndag 25 april 2011

Påsk 23/4-2011

Nu är det påsk och hos oss kan man säga att påsken är som lilla julafton. Barnen får presenter, pengar ochpåskägg från många släktingar så det blir en hel del kan man säga! Denna påsken inleddes med att Emelie och hennes kompis gick påsk-kärringar på gatan och de fick en hel del pengar och godis, sedan var vi och handlade det sista på kvantum inför helgen och då fick barnen varsin påskpåse med godis i, av kassörskan. Vad snäll hon var, barnen blev superglada. Men Emelie tyckte att det vart för mycket godis så hon delade med sig till Fanny. På påskafton fick de påskägg av farmor, gamlemormor, mormor och oss. De innehöll både godis, pengar, saker...Tur att våra barn inte är bortskämda! Här kommer lite bilder.
Idag ska min pappa komma hit och bygga lite grindar utomhus för vår son det är morfar han tittar på genom fönstret här...
Sonen är så fascinerad över alla saker som låter även om han tycker att de är väldigt läskigt...Men ändå är han så nyfiken.
I Torsdags slutade barnen lite tidigare i från skolan och då passade jag på att be dem vara lite barn vakt medan jag höll på att styra med lite saker inne plus att jag lagade middagsmat. Det är så himla skönt när man får laga maten ifred eftersom den tiden är alltid Melwin trött och hänger i mina ben och vill bara vara i famnen. Men som ni ser så njöt han av att få vara med Fanny och hennes vänner, hahaha. Härligt med storasyskon ju!
Denna helg har vi bara njutit av ledigheten, ätit gott, slappat och njutit av vädret! Daniel har spenderat många timmar vid båten så att den ska bli klar till sjösättningen. När det är vår så längtar jag så otroligt till att fåå åka båt, det är sådan avkoppling. Vår lilla flipper längtar efter att få fara fram på sjön. Ska bli roligt att se vad Melwin kommer att säga om att åka båt, tjejerna har ju alltid gillat det! 





onsdag 20 april 2011

Onsdag den 20 Mars

Nu är det redan onsdag och våren har verkligen kommit hit, det är varmt ute och både vitsippor och blåsippor blommar för fullt och jag bara älskar det! Imorgon är det skärtorsdag och på lördag är det påskafton och det längtar barnen till men säg vem gör inte det. Kanske jag kommer att få något påskägg i år eller NOT...Vi har bestämt att barnen får godis bara av oss, sen får de andra släktingarna får ge de varsin sak, peng eller vad de nu känner för att ge och om de vill ge något. För några år sedan fick de minst 5 st påskägg var med godis i och v tycker att det är alldeles för mycket...Men barnens farfar brukar köpa med godis i i alla fall. De senaste dagarna har vi tillbringat mycket tid utomhus eftersom det har varit så fint väder och Melwin älskar att vara ute och sitta i sandlådan eller att gunga. Igår var vi med Camilla och Sam i breviksparken, det var kul men otroligt blåsigt. Medan barnen sov i 1.5 timmar så satt vi bara och snackade som man aldrig har tid med annars. Men igår var solen så otroligt stark så Melwin fick lite färg i ansiktet och jag brände upp pannan och näsan. Vi gick ut kl 10.00 och gick in kl 16.30 och då blev sonen galen och ville fortsätta vara ute, vårt lilla hjärta! Även Emelie gillar att vara ute, hon är för det mesta med kompisar och Fanny också för den delen...
Visst har Melwin en fin tröja, en hemstickad Pippi-tröja som hans Gudmor Linda har stickat åt han. Den är så himla fin och hon är så snäll som gjort en så fin tröja åt honom. Hon vet att jag verkligen älskar hemstickade tröjor. Tack Linda för den!!!
Idag har Daniel, Melwin och jag varit med Emelie på sin första fotbollsträning ute, det var kul att se. De är så duktiga, de ska spela sin första cup på tisdag den 26 April. Kul! Melwin var med och det var sådär kul för han var så trött eftersom det var mitt i hans läggtid på kvällen så hädanefter så får vi åka utan honom. 
Nu ikväll har vi tittat på Sveriges mästerkock och Daniel är hemma på kvällen hos oss, det tillhör inte vanligheten.

fredag 15 april 2011

Våren är här 15/4 - 2011

Denna vecka har vi tagit det lungt eftersom vi hade maginfluensa förra helgen och ingen av barnen eller jag har haft ork till något! Vi har umgåtts, tittat på film och datat. Fanny gick till skolan i onsdags och Emelie igår (torsdags). Igår var jag och Melwin hos Nina och Alex och hälsade på, det var kul. Melwin tycker alltid att det är spännande med nya platser och leksaker. Han sov en stund när vi kom hem, han var helt slut. Idag gick vi upp och gjorde oss klara för att jag skulle till sjukhuset och ta prover. Efter det var Daniel och jag på kvantum och handlade till grillningen hos familjen Elmerfjord i morgon, det blir bara flickorna och jag som ska dit. Idag var det så härligt vår-väder så jag och Melwin hade bestämt med Camilla och Sam i stadsparken med lek och lite fika. Åhh vad Melwin älskar att vara ute, han lekte i sandlådan, gungade och bara gick omkring. Sedan sov han en stund i vagnen också. Jag var så sugen på pannbiff med potatis och gräddsås idag och hade bestämt mig för att göra det. Jag ringde mamma som kom hit och tog Melwin medan jag gjorde maten, annars brukar han vara så trött och gnällig just den tiden som jag ska laga mat. Daniel har jobbat till klockan 18.00 och för en gångs skull ska han inte köra någon av kvällsturerna, men vad händer då jo åker på maginfluensan och känner sig mycket sliten och en temp som ligger på 39.4 men jag kan lova att han är 100 ggr sämre än vad vi var enligt honom själv. Nu får jag ju som vanligt sitta ensam med flickorna en fredagkväll när alla andra sitter och myser med sina män och barn. Men visst det är mysigt att mysa med flickorna med men det är något speciellt när Daniel är hemma en fredag kväll med oss.
Här är i alla fall en bild på vår gosiga kille som älskar att gosa med sin gosehund...Han luktar och gosar med goses öra, hahaha han är så mysig. Han är ganska lugn som person, men kan ändå bli väldigt arg, men han blir ganska snabbt glad igen!

söndag 10 april 2011

Magsjuka 10/4-2011

Denna vecka tog vi det lite lungt i måndags och umgicks med barnens mormor. Fanny åkte med sin klass till Malmö för att femmorna skulle tävla i vi i femman i semifinalen och finalen som svt ska vara med och filma. Kul. De ska sova borta på vandrarhem till på onsdag. Det var jobbigt för mig att säga hej då till henne för det var första gången hon ska vara borta så länge från oss. Men men tre dagar går fort. På måndagkvällen fick Emelie migrän och mådde jättedåligt så hon fick vara hemma på tisdagen med Melwin och mig. Fanny lilla gumman ringde till mig på måndag kväll från Malmö och var jätteledsen för hon hade så ont i magen, hon hade ätit en pizza och glömt sina tabletter, hon är ju laktosintolerant. Inte kul när man är så långt hemifrån.
På tisdagen var vi bara inne och tog det lungt och slappade och kollade på film. Daniel och jag var med Melwin på sitt första tandläkarbesök, det gick bra. Melwin, mamma och jag var ute på en promenad på kvällen, det var så skönt och det är så härligt att våren äntligen är här. På onsdagen var Emelie i skolan och Melwin och jag åkte till öppna förskolan och träffade Nina, Alex, Camilla och Sam där, det var jättetrevligt. Nu kändes saknaden efter Fanny mycket stor men hon kom ju hem på kvällen. Jag hade lovat Emelie att vi skulle hyra en film och äta lite godis innan jag skulle hämta Fanny på skolan kl: 22.15. Det gjorde vi och det var mysigt. Melwin somnade som vanligt vid 19.00.
På kvällen hämtade jag Fanny vid skolan och det var underbart att få hem henne, det gick en halvtimma och Melwin började skrika hysteriskt ifrån sovrummet och vi gick in till honom och han kräktes 4 ggr både i sängen och på golvet inte kul alls. Fanny gumman som nyss kommit hem fick ta hand om brorsan i badet och jag fick ta hand om tvätten och golvet. Daniel kom hem efter en timma och eftersom jag alltid blir sjuk i magsjuka så brukar han ta barnen och så blev det även denna gång, han fick sova med Melwin på madrass i vardagsrummet för att Melwins sängkläder var i tvätten efter att han kräkts ner det en gång till. Jag sov i Emelies rum med henne och Fanny i sitt. Torsdag var vi inne hela dagen. Flickorna var i skolan och Daniel jobbade som vanligt! Melwin kräktes bara några gånger under natten till torsdagen och var lite lös imagen  på morgonen och sedan var det lungt. Men man fick njuta ordentligt för han var ju så gosig och ville bara vara i famnen som han aldrig annars brukar vilja vara. Fredag var tjejerna i skolan och Daniel jobbade och när de slutat så åkte vi till stan med mormor en sväng. Daniel var hemma med Melwin. Senare var Fanny med sina kompisar och jag började med maten. Emelie och Melwin lekte med mormor. På kvällen tog vi en sväng i bilen och mormor åkte hem. Jag kände mig lite urken i magen och kl: 23.00 var maginfluensan ett faktum. Det är verkligen något jag HATAR, jag kollade på tv hela natten förutom mina toabesök och kl: 03.00 kom Fanny upp och ville ha en hink och även där var maginfluensan ett faktum, hon frågade om hon fick duscha för hon hade så ont i magen och Daniel som tog hand om henne sa ja. Efter 30 minuter kommer Emelie springande till toan och då hade magsjukan även nått hennes lilla kropp. Daniel sprang som en galning mellan tjejerna och kl: 05.30 var det Melwins tur igen =( Han kommer det ju ingen förvarning på så han kräks ju bara rakt ut. Jaha det var ju bara för Daniel att plocka bort han till Emelie som nu låg i badet och hade ont i magen och ta hand om hans säng...Så hela lördagen låg vi tjejer med 39 graders feber och orkade ingenting förutom att dricka lite vatten och blåbärssoppa. Daniel och Melwin var på
akuten för att Melwin var så dålig, de tog lite prover på han och tyckte att vi skulle åka hem och avvakta till kvällen och det gjorde vi. Det räckte med att åka dit för när vi kom hem så åt och drack Melwin jättemycket som han inte hade gjort på två dagar.
Idag är Melwin nästan frisk och Fanny och jag har ingen feber men ingen vidare matlust och ingen ork till något. Emelie har fortfarande feber och är lös i magen. Daniel har klarat sig än och jag hoppas att han gör det. Det är verkligen inget kul. Så himla tråkigt när denna helgen har varit så fin, men men så blir det ibland...Hoppas att nästa helg blir bättre. Nu ska tjejerna vara hemma från skolan ett par dagar för att det smittar ju i 48 timmar efter tillfrisknandet och sedan måste de ju kunna äta ordentligt.....

söndag 3 april 2011

Syskonkärlek 3/4-2011

Det har gått några dagar sedan jag bloggade sist, men ibland räcker inte tiden riktigt till. Jag har haft två sjuka barn hemma förra veckan. Fanny och Melwin har varit förkylda och Fanny hade feber också. Hon var hemma från skolan till och med i torsdags. Vi gjorde inte så mycket de dagarna mer än att tittade på tv och umgicks med varandra. 
Daniel fyllde år för en vecka sen så den söndagen firade vi honom, hans föräldrar var här så vi åt våfflor. Denna lördag åkte vi till Mantorp för att fira syrrans och Magnus 40 års dag. Det var min familj, mamma och pappa och min faster och farbror som var med. Vi blev bjudna på taccogratäng, sallad, fika med marängsviss, hembakat fikabröd och tårta. Vi åkte hem ca 18.00 efter en mycket trevlig dag. Melwin somnade påväg hem och tjejerna och jag satt och pratade lite. De pussades för att de tycker om varandra så mycket. Måste säga att de visar väldigt ofta hur mycket de tycker om varandra både med dem och med Melwin och Melwin pussar gärna på sina systrar. Det är så underbart att se. De är väldigt måna om varandra...
Nu håller Fanny på att packa för deras resa till Malmö imorgon då femmorna ska tävla i vi i femman med tv-inspelning. Det ska bli så kul för dem att få följa med och heja på, vi håller tummarna ordentligt, så hoppas vi på en vinst som ger dem i så fall 30000 kr. Det kommer att bli väldigt tomt utan henne och de kommer inte hem förrän vid midnatt på onsdag natt.
Jaha då får vi se vad denna vecka har att erbjuda...