fredag 26 augusti 2011

Sista semesterveckan med familjen v 33

Sista måndagen innan vardagen tar vid igen. Emelie var med Tessan hela dagen hos dem. På kvällen skjutsade Jacob dem till fotbollen. Fanny sov hos Evelina och var med henne hela dagen både hos dem och oss. Mamma och pappa var här och fikade en stund och då passade mamma, jag och Melwin på att gå en skön kvällspromenad. På kvällen slappade vi vid tvn. Tisdagen kom och vi åt frukost tillsammans och Emelie lekte med Tessan både hos dem och oss. Fanny var med Evelina hela dagen. Vi fick besök av barnens farmor, gammelmormor och farfar. På eftermiddagen gick jag en sväng med mamma och Melwin. På kvällen blev det en stund med familjen i soffan framför tvn..
Onsdagen kom och Daniel, Melwin , jag och Emelie var en stund på Melwins dagis, där fick hälsa på alla fröknar vi titta runt och på lokalerna. Jag själv har jobbat på Arabia så känner jag all personal och så har ju Emelie gått på samma avdelning. Jag vet att det kommer att bli jättebra med Melwin där. Melwin fann sig någorlunda snabbt och började strosa omkring i lokalerna. Det blir 6 pojkar som börjar på samma avdelning som är mellan 1-1,5 år, snacka om att fröknarna kommer ha att göra. Ni blir väl inte förvånade när jag berättar att Melwin var ett huvud längre än alla barnen i hans ålder...hahaha. Jag, Melwin och Daniel åkte och gjorde några ärenden. Fanny var med Tilda och Bella hos oss och kollade på film och Bella sov även över hos Fanny. Emelie var med Tessan hos dem, de sålde även lite jultidningar på kvällen.
På kvällen var Melwin och jag ute och gick en promenad med mormor, under promenaden fick jag migrän och det slutade med att jag gick och lade mig tidigt. Torsdagen vaknade jag av migrän igen vilket gjorde att vi ställde in en tur till öppna förskolan med Josefina och Sixten. Jag sov några timmar på fm efter frukosten i förhoppning om att det skulle gå över men det gjorde det inte. Fanny var med Bella hos oss. Efter lunchen kom Bellas mamma och lillasystrar på besök för att Jessica skulle färga Fannys hår. Emelie var med Tessan hela dagen hos dem. På kvällen gick mamma och jag en sväng, det var så skönt. Fredagen åt hela familjen frukost och gjorde oss klara för en shoppingrunda på stan. Alla våra tre underbara barn fick sig lite nya kläder och så handlade vi god mat till kvällen. Daniel och jag firade 11 årig bröllopsdag (påminde vår min kompis oss) och så skulle vi fira att jag kommit in på skolan för att läsa till Administratör i vården. Vi åt helstekt fläskfile med hasselbakspotatis och krämig pepparsås som barnen bestämt, hur gott som helst ju. Till efterrätt blev det B&J´s goda glass. Vi skulle ätit förrätt med men klockan var så mycket, så vi hann inte det. Kollade på film på kvällen, så underbar fredag och hela familjen samlad, I LOVE IT! Lördagen kom och denna dag var en speciell dag för Fanny som beställt en tid för att göra navelpiercing. Vi åt frukost och satt vid tvn en stund. Vi busade med liten Melwin också. Emelie var med Tessan hos oss hela dagen. Fanny och jag åkte ner till stan och hon var ganska nervös men det gick jättebra. Jag såg att hon blev tårögd när det var över och då sa hon att det gjorde jätteont. Tur att jag inte visste innan att det gjorde så ont för då hade jag aldrig gjort det sa hon. Stackars min lilla tjej men som sagt, det var ju själv valt. Fanny träffade Alma och Evelina på Herberts så de åkt hem till Alma efter piercingen.
När jag kom hem så började vi göra oss iordning, duschade och klä oss lite finare. Kl 16.30 lämnade jag och Melwin, mat och andra saker som skulle till familjen Karlsson till kräftskivan på kvällen. Efter det hämtade vi Fanny som varit hos Alma. Fanny och jag lämnade då av en mycket ledsen liten Melwin som skulle sova hos mormor och morfar till söndag. Jag blev faktiskt berörd men han tystnade ju innan vi hade åkt iväg. Efter ett telefonsamtal med mormor. Det är bara andra gången han sover utan oss. Kl:17.20 cyklade vi hem till fam. Karlsson, dit även fam. Kronvall/Frössberg och fam. Elmerfjord kom för att ha kräftskiva. Kvällen flöt på bra med god mat och mycket trevligt umgänge. Barnen umgicks och hade kul som vanligt.
I söndags vaknade vi kl 9.00 och det första jag gjorde var att ringa till min mamma och fråga hur det hade varit. Melwin hade haft det jättebra och inte varit ledsen alls, bra ju!  Jag kan ju också tala om att vi alla i familjen saknade vår lille Melwin som brukar springa omkring på golvet och vara glad. Mamma och jag bestämde att de skulle komma när han hade ätit lunch och de gjorde dem. Mamma och jag tog Melwin i vagnen och gick en långpromenad till Gränsö för att kolla på sportbils-utställningen som var där. När vi kom ut dit så mötte vi upp Daniel och Emelie som varit lata och tagit bilen. Nästan direkt såg jag min drömbil Lamborghini Countach och jag passade på att ställa upp Emelie vid den! När vi kom hem var tjejerna var med Tessan och Jennifer på eftermiddagen. Vi andra tog det lungt och förberedde oss för vardagen som var på ingång igen...På kvällen blev det lite tid för att sitta vid tvn.

onsdag 17 augusti 2011

Vecka 32 Motion på programmet

Emelie min fina lilla tjej
Denna vecka började med solsken och lite moln på himlen, alltid trevligt när veckan börjar med fint väder! Nu känner man ändå att hösten är påväg, morgnarna är mycket svalare... Den här måndagen stod det tyvärr storstädning på schemat efter att inga barn ville åka och bada som vi hade planerat! Efter städningen så gick Daniel och jag en promenad med Melwin men det var så varmt så vi gick inte så långt. Josefina och Sixten tittade förbi så vi umgicks med dem en stund, alltid lika trevligt! Fanny var med Jenny och fotade och Emelie var med Tessan. Jacob skjutsade Emelie och Tessan till fotbollen på kvällen. Resten av dagen gjorde vi inget speciellt. Tisdagen kom och Emelie fortsatte att vara med Tessan och Fanny var med Evelina, Alma och Felicia hos Alma. Mor och far kom och hälsade på och vi bjöd dem på fika! Vi var ute med Melwin på gården eftersom han älskar att vara ute...
Melwin gillade pommesen på sibylla
Onsdagen var lite ostadigt väder men Maria, Tessan, Emelie och jag trotsade vädret och gick en promenad på nästan 6 km, det var jobbigt men jätteskönt efterråt, kan jag tala om. Vi tog en vatten paus med Elmerfjordarna hos dem innan jag fortsatte hem till lillprinsen och Daniel. Emelie stannade kvar hos Tessan. Fanny var med Evelina, Alma och Felicia hos Alma. Melwin och jag var en stund i breviksparken där vi träffade Jeanette och Josefine men det började att ösregna så vi gick hem. På kvällen var Jag, Daniel och Melwin och tittade på Emelies fotbollsmatch, det förlorade med 1-0 mot Tjust. Mamma och Pappa och min faster och farbror var också och tittade. På kvällen satt vi framför tvn. I torsdags tog Maria och jag en promenad på 5 km, så skönt det är att ha kommit igång med motionen nu. På eftermiddagen hade Emelie och jag tandläkartid efter varandra, Emelie var såååå duktig och drog efter protester ut en mjölktand eftersom den nya tanden under växte fel och inte puttar bort mjölktanden som de egentligen ska göra. Jag själv fick veta att jag skadat emaljen och det var mindre kul och sedan hade jag två lagningar. Fy f...n vad jag hatar att gå till tandis och min tandläkare sa att jag var mycket räddare än Emelie och det stämmer säkerligen kan jag tala om. Sen kostar det ju en j...la massa pengar och jag som innan sommaren var klar för detta året, men detta lovade han mig att fixa gratis som tur är... Fanny var som vanligt med Evelina och Alma hos Alma. Daniel var ute och lekte med Melwin.
Melwin sitter som förstenad och tittar på sig själv som jag filmat i min Iphone
På fredagen var Daniel med Fanny till tandregleringen och det gick ju bra, det bytte en sak på tandställningen som skulle spänna in ett mellanrum mellan två tänder. Jag och Melwin gjorde oss klara och gick bort till breviksparken efter frukosten. Där träffade vi familjen Juhlin /Throzell och pojkarna lekte bra, kul att ses efter så lång tid, vi tillbringade ju en dag i veckan med dem innan jul! Daniel passade då på att åka till båten en stund och bryggsegla och fixa lite inför hösten! Emelie var med Tessan och Fanny var med Evelina som även blev nattgäst hos Fanny. När jag och Melwin kommit hem från parken så hade min fina lilla prinsessa Emelie städat hela vårt hus, bäddat sängarna och plockat. Hon är så enormt gullig min tjej, så omtänksam och överraskande och helt underbar och vet precis hur hon kan göra mig glad. Tack min fina Emelie för det! Som vanligt så busade, lekte och gosade vi med vår fina lilla kille. Resten av dagen gjorde vi inte så mycket mer än att bara vara och njuta av ledigheten.
Melwin tittar fortfarande på en filmsnutt på sig själv
I lördags vaknade jag 6.40 och var jättepigg, så när Melwin vaknade kl 7.00 så gick vi upp och såg i fönstret hur underbart vädret var ute, med sol och blå himmel. Jag gav Melwin lite välling och sedan tog vi på oss och gick ut och gick en långpromenad på 7 km, så himla fridfullt och härligt det var att gå så tidigt. Melwin satt och gosade i vagnen med sin lilla gosehund! Vår underbara lilla prins... När vi kom hem så sov alla fortfarande så vi var ute i trädgården och lekte. Barnens farmor kom förbi med frukostbröd. Kl 10.00 kom Daniel ut och undrade vad vi gjorde ute så tidigt, och det förstår jag att han gjorde då det var enda gången som jag vaknade före han frivilligt denna sommar hahaha. Emelie hade bestämt att leka med Wilma idag hos oss. Fanny var med Evelina. Daniel och jag var ute endel med Melwin och så fixade vi lite i trädgården. Lite senare på kvällen skulle Daniel, Melwin, Emelie och jag ta en promenad på 6 km, men när vi gick förbi Maria och Jacob så blev Emelie kvar hos Tessan. Så på hemvägen plockade vi upp henne. Det blev lördagsmys i soffan när vi kom hem. I söndagsmorse så ringde Tessan till Emelie och frågade om Emelie och jag ville följa med dem till lager 157 och till Team sportia och det gjorde vi men bara som sällskap för vi skulle inget köpa. Jag lade undan ett par gympskor till mig det var allt. Emelie lekte med Tessan. Fanny var med Evelina, de gick på bio sent på kvällen. Mamma och jag tog med oss Melwin på en långpromenad på 7 km, jätteskönt. Denna vecka har jag börjat motionera och jag är så glad över det. Det är ju gratismotion och så skönt efteråt. Söndagen flöt på och vi gjorde inte så mycket mer än att njöt av ledigheten tillsammans för snart är den ju slut.....




söndag 7 augusti 2011

Sol och bad vecka 31

Äntligen kom sommaren tillbaka och vi bestämde oss redan på söndag kvällen att vi skulle ta en tur med båten på måndagen. Vi har ju bara varit ute ett fåtal gånger. När vi drog upp rullgardinen såg vi att vädret skulle bli superfint denna dag. Strålande sol och klarblå himmel och redan 20 grader kl 08.00, det kunde inte bli bättre. Daniel och jag var uppe tidigt för att åka och handla lunch och fika, baguetter med rostbiff, köttbullar med rödbetssallad, kex och bullar. Under tiden vi var och handlade hade Linda ringt och undrat om vi skulle ut med båten, så jag ringde upp när vi kom hem och vi bestämde träff på Päronholmen. När vi var klara och skulle bege oss ut med båten så ringde Mathias till Daniel och sa att det blåste så mycket så vi fick lägga oss på holmen mitt emot, Göljaholmen och det gick ju lika bra där! Barnen och vi vuxna badade i massor och till och med att vi blev tvugna att doppa ner sonen i det ljumma vattnet 21 grader. Dagen blev så himla underbar och det är ju det här som vi längtat efter hela vintern. Jag trodde verkligen att det skulle bli jobbigt med Melwin på sjön och bergen men nu måste jag ju skryta lite, han är verkligen en fin liten gosse som vet hur man sköter sig. Han satt i stort sätt på filten och plockade med sina saker och var lugn och fin och jag fick honom dessutom att sova middag på filten. Melwin ska ju aldrig sova i bilen eller båten men här var det inga som helst problem. Här är beviset att sjön suger hihihi...
Familjen Karlsson har varit våra vänner i 10.5 år och de är vi väldigt glada för, de betyder så väldigt mycket för oss och vi har alltid så himla trevligt ihop med dem, man kan vara sig själv och bara umgås precis som man är. Barnen är helt underbara och är (leker) med varandra jättefint även åldersskillnaden från 13 år ner till 1.5. Melwin älskar att leka och busa med både Elin och Erik. På kvällen vart vi bjudna på grillkväll hos dem så vi bestämde oss för att cykla, phu det var jobbigt med bara uppföra. Det vart en trevlig kväll med god mat och dryck. Vi cyklade inte hem så sent då vi hade bestämt att även på tisdagen åka ut på sjön. Tisdagen hade vinden vänt och låg inte på från samma håll så nu kunde vi ligga på Päronholmen som är en helt underbar plats. Fina berg och bra ställe för barnen att bada på. Idag hade vi med oss pastasallad till lunch. Även denna dag gick smidigt med Melwin som verkligen älskar att busa med Erik och Elin och få så mycket uppmärksamhet. Det tog 10 min att söva han på täcket idag och han sov ca 1.45 timma. Barnen lekte och badade som vanligt och vi andra umgicks och badade också, denna dag var det 22 grader i vattnet och inga alger som tur var.
På kvällen när vi kom hem så följde Emelie med familjen Karlsson hem och lekte, Fanny tog hand om Melwin hemma och vi åkte och köpte oss en grill att ha i båten plus att vi köpte oss varsin solstol. Onsdag och Torsdagen gick vi åter upp klockan 08.00 för att bege oss till päronholmen och ha det lika underbart även dessa dagar med familjen Karlsson. Dessa dagar grillade vi och det smakade utmärkt, onsdagen blev det hamburgare och torsdagen blev det korv. Melwin busade med alla barnen när de inte badade och solade, sedan sov han en stund och var lika duktig även dessa dagar! På onsdagen följde Emelie med familjen Karlsson hem en stund för att leka. Fanny var med Bella ett tag. Mor och far kom förbi en stund på kvällen och fikade. Vi packade för en tur till med båten på torsdagen. På torsdagskvällen när vi kommit hem så var Fanny barnvakt åt Melwin medan vi åkte och gjorde lite ärenden. Resten av kvällen slappade vi framför tvn...Helt utmatta efter många fina dagar med härligt sällskap! Tack familjen Karlsson för denna underbara vecka i skärgården!
I fredags hade vi bestämt oss för att vara hemma även om vädret var fint och det var det! Emelie lekte med Nora och Fanny var med Moa. Daniel och jag var hemma och tvättade och busade ute med en liten Melwin. När Melwin sov middag passade Daniel och jag på att bada i vår pool på gården och det var skönt, sedan satte vi oss och solade lite i solen. Jag var med Emelie hos tandläkaren för att röntga tanden som hon håller på att rensa för rotfyllning och nu som först har det läkt ut så nästa torsdag ska de fylla igen den en sista gång. Jag bloggade en hel del denna dag! Men dagen flöt på och på kvällen gick jag, Daniel, Melwin och Emelie en liten promenad , det var skönt att röra på sig lite. På kvällen hamnade vi i soffan och tittade på tv.
Lördagen fick jag sovmorgon och Daniel tog morgonen med Melwin. Jag hade som vanligt sovit dåligt ett par nätter så jag ville sova ut innan det var dags för poolparty till kvällen! Emelie var med Tessan hos båda två. Fanny var hemma med Melwin själv medan Daniel och jag var och handlade. Fanny var som vanligt en duktig storasyster och sövde lillebrorsan i vagnen. Så skönt med sådana systrar som aldrig blir sura när vi behöver hjälp med sonen, han blir också glad av att busa med dem! Daniel och jag gjorde oss iordning för partyt och sedan åt vi middag tillsammans. Kl 17.00 kom mormor hit och var barnvakt åt våra tre underbara barn. 17.30 hämtade vi Linda, Mathias och Malla och åkte ut till Horn för POOLPARTY. Det var 47 personer som var där och några kände jag innan. Vi spelade brändboll, minglade och njöt av en underbar kväll ute. Vädret var verkligen med oss. Jag var som vanligt chaufför men det var ju självvalt så jag har ingen att klaga på om det. Vi åkte därifrån kl 00.30. De andra fortsatte till briggen efter partyt men Daniel och jag valde att åka hem eftersom Melwin vaknar ju som sagt tidigt även om vi har lagt oss sent. Mamma var ju hos barnen och de myste på ordentligt förutom att Melwin vägrade att somna först, men vid 22.20 somnade han i mammas famn av utmattning...
Vår lilla juvel till son vaknade 06.30 imorse och inte riktigt en rolig tid att gå upp när man somnat vid 02.00, men jag tog upp honom och lade honom hos mig i sängen och han somnade med en gång och sov ändå till 7.42, lite längre i alla fall. Jag gick upp med sonen och lät Daniel ligga kvar och sova en stund till. Sonen och jag gosade i soffan framför barnprogrammen på tv. Mamma och Emelie vaknade vid kl 09.00 och sen kom Daniel och Fanny efter ett tag! Vi gjorde lite kokta ägg till frukosten som vi åt, alltid lika gott med frukost. Ute regnade det och var grått och tråkigt! När mormor hade åkt hem så frågade vi Fanny om hon kunde ta sin lillebror så att Daniel och jag kunde vila lite och det ville hon mer än gärna. Snacka om att vi var trötta för vi somnade runt 10.30 och vaknade av att Fanny väckte oss vid 13.00 och frågade om Melwin skulle äta lunch. Då hade hon varit ute med honom och lekt på gården och även gått en promenad, (så dessa två kort var några av dem hon hade tagit på han då). Fanny fick 100 kr för att hon vart så snäll och duktig med Melwin. Emelie var med Tessan hos henne! Sedan har dagit flutit på som vanligt med plock, tvätt och bus med sonen. Kl 17.00 var jag, Camilla och Linda hos Maria en sväng och snackade lite. Busade med Melwin när jag kom hem. Tessan sover över hos Emelie. Nu återstår bara 2 veckor kvar av vår gemensamma semester, men jag har ytterliggare 2.5 veckor kvar utöver det, som jag är föräldraledig till, så den 8 september börjar allvaret för mig med, efter nästan 2 år hemma....



torsdag 4 augusti 2011

Fanny på sjukhus vecka 30

Måndag och vi tog lite sovmorgon, det blir lätt så nu när man är uppe så sent på kvällarna. Efter frukosten så tog Melwin och jag en promenad upp till mor och far i det fina vädret, det var väldigt varmt att gå kan jag tala om, men skönt att röra på sig lite. Efter ett tag kom familjen Pettersson dit, så kul att se dem igen och lille Ellioth bara växer och växer mellan gångerna. Vi satt och snackade och sen tog Mahlin och jag pojkarna i vagnarna och gick till Mahlins favorit affär "Hannas pysselstuga" och när vi hade handlat så fortsatte vi hem till oss. Där möttes vi av Fanny, Evelina, Emelie och Tilda som hade ätit lunch och hade jätteroligt. Mahlin, Magnus och Ellioth stannade en liten stund men åkte hem till mor och far på middag och lämnade även Ellioth där för att efter det komma till oss igen och njuta av semestern. Vi satt ute sent och det var en underbart skön temperatur i sommarnatten. Tisdagen hade vi bestämt med Mahlin, Magnus och Ellioth att ses på Lysingsbadet för att ta en romenad och det gjorde vi, fint väder och skönt att röra på sig. Fanny var med Evelina till kl 17.00 var vi bjudna på mat hos mor och far, så himla mysigt att träffas alla på en gång. På kvällen hade Daniel, Emelie och Magnus bestämt sig för att gå på speedway för att Mahlin skulle träffa en kompis nere på stan och fika med henne. Jag, Emelie och Melwin stannade hos mormor och hjälpte henne med Ellioth tills Mahlin kom hem. Sedan åkte vi och Mahlin hem till oss och pysslade lite, Ellioth var kvar hos mor och far. Det blev en sen kväll även denna efter att karlarna och Emelie hade kommit hem från speedway och innan vi var klara med pysslandet, vi scrappade ett födelsedagskort till mor.
Onsdagen blev inte riktigt som vi hade tänkt....Fanny väckte mig kl 07.00 hysteriskt ledsen och med fruktansvärda magsmärtor att hon bara grät. Jag gick upp och ringde sjukvårdsupplysningen som rådde oss att ringa till vårdcentralen kl: 08.00 och under tiden väckte jag Daniel och gick jag in i duschen. När jag kom ut låg Fanny i soffan och kved av smärtorna så vi bestämde oss för att åka till akuten direkt efter att jag gjort mig i ordning. Vi anlände kl 7.40 och fick sitta i väntrummet en stund. Sjuksköterskan kom och tog prover och läkaren kom och berättade att Fanny skulle läggas in på barn med en misstänkt blindtarmsinflammation som de skulle behöva operera bort. Daniel hade då hunnit att lämna barnen hos mormor och morfar och kommit till akuten så att jag kunde åka hem och äta frukost. Passade på att hämta Emelie som ville följa med till Fanny och pussade lite på Melwin, som säkert tyckte att allt var konstigt med en mamma och pappa som bara stimmade runt och inte hade tid med någonting. Emelie och jag åkte även hem och packade eftersom jag och Fanny skulle få sova kvar på sjukhuset! Bella ringde och ville följa med upp till sjukhuset, det fick hon göra en stund! Åkte förbi Coop och Emelie och Bella köpte varsin tidning och godis till Fanny! När vi kom till sjukhuset så låg Fanny på Barnavdelningen med dropp och var inte alls så pigg...
På Fannys rum låg även en liten flicka så vi fick ta med Fanny ut i dagrummet och där satt hon en liten stund mer orkade hon inte. De tog massor med prover på henne men alla proverna var bra. Men hon ville inte hem förrän det onda försvunnit sa hon. Hon var så trött, så när kl var 13.30 så åkte alla utom jag hem och Fanny somnade en stund innan sköterskorna kom och tog ännu mer prover på henne. Daniel kom tillbaka vid 15.00 och då väntade vi på läkaren som skulle komma och berätta provsvaren och han kom runt 16.00. Han berättade då att han inte kommer att operera henne för att proverna visade inget fel på blindtarmen utan han trodde att det kunde vara en cysta på äggstocken som hade brustit. Så han sade åt oss att vi fick åka hem igen och komma tillbaka om det blev värre igen! Då hade smärtan dämpat sig lite och hon hade blivit lite piggare av droppet. Gissa om Fanny blev glad över att få bli utskriven. Vi blev också glada att det inte var något annat. Så då fortsatte vi hem till mor och far och kalasade med dem och Mahlin, Magnus, Ellioth, Tomas och Britt-Marie. Vi firade både mor och far som har och kommer att fylla år. När vi hade varit hos dem så åkte jag, Fanny, Melwin och Mahlin hem till oss. Fanny mådde bättre men hon var väldigt trött och matt. Daniel, Emelie och Magnus gick en promenad med Elsa ner till stan! Vi satt ute till kl var 01.30 och då var det 22 grader ute och det var verkligen en underbar kväll.
Torsdag och jag, Fanny, Emelie och mamma åkte ut till skogarna och plockade LITE svamp för vi hittade inte mycket alls. Fanny och Emelie hittade de mesta som de stekte själva på kvällen! Emelie var med Tessan när vi kom hem. Jag busade lite med sonen och njöt av sommaren. På kvällen grillade vi och det är ju så gott. Mor och Far kom hit och fikade en stund. Fredagen spenderade vi på Gränsö hos Tobias, Rudina och lilla söta Rebecka 1 år, där fikade vi och umgicks, jättetrevligt att träffa dem! Fanny var med Evelina och Alma hos Evelina, hon sov över hos henne. Emelie var hos Tessan. Camilla, Kalle, jag och Melwin tog oss en kvällspromenad och sen satt vi en stund på vår uteplats och snackade.
På lördagen hämtade vi Fanny hos Evelina och hela familjen åkte ner till stan och shoppade lite saker. Vi tittade också på mc-kortegen som var kl 12.00. Melwin gillade det så mycket så vi fick leta upp ett nytt ställe att titta på för att se dem en gång till. Såå spännande tyckte han. Vår underbara lilla prins som är så intresserad av allt som låter, detta är ju så nytt för oss som föräldrar eftersom vi innan har två underbara flickor. På kvällen packade vi med oss lite snacks och dricka och tog båten ut till gränsö för att ligga och lyssna på September som skulle uppträda. Melwin var lika envis som alltid och skulle minsann inte sova i båten, så han var uppe tills vi kom hem vid 23.30. Det regnade lite innan vi satte oss i båten men när vi väl kom ut på sjön så klarnade det upp och blev bättre ju mer klockan blev. Jättetrevlig kväll med familjen i båten. Söndagen tog Maria och jag med oss barnen ut till skogs igen i förhoppning om att vi skulle hitta mer svamp! Som vanligt när Fanny följer med till skogen så hittar hon en orm med en gång hon kliver ur bilen! Svamp hittade vi men den mesta hittade Fanny och Emelie. Mina svampögon hade jag glömt hemma tyvärr. Alla pratar om att det finns så mycket svamp men vart då???? På kvällen hade vi bestämt att fika med familjen Elmerfjords och det var lika trevligt som vanligt. Barnen lekte fint och vi satt och snackade. Maria hade bakat en jättegod rabarberpaj. Tack för kvällen! Fanny ville inte följa med eftersom Jennifer inte var hemma!

tisdag 2 augusti 2011

Älskar verkligen min familj! Vecka 29

Sommarlovet/semestern springer verkligen på, varför går tiden fort när man har roligt och sakta när man har tråkigt. Måndagen började jag med att tvätta en hel del tvätt, ca 7 maskiner, fattar inte att det kan bli så mycket tvätt! Melwin var ute och lekte i trädgården med Daniel eller mig när jag inte fixade med tvätten! Fanny var hemma och tog det lungt på förmiddagen, på eftermiddagen var hon med Bella som sov över hos Fanny. Emelie var med Tessan som också blev nattgäst hos oss. På kvällen var Daniel och mötte Fanny och Bella vid båten där de hade badat. Med andra ord så var det full rulle hos oss! I tisdags så sparkade Tessan och Emelie hem till Tessan på sina kickbikar med en gång efter frukosten. Fanny var med Bella till 17.00. Jag städade, lekte med Melwin, lagade lunch, plockade, pysslade och förberedde middagen. Daniel  passade på att ta vara på solen och tog båten till päronholmen och träffade familjen Karlsson där, då fick han lite egentid från sin familj, det är bra för mig då har jag lite tillgodo, hihihi. Kl 17.00 kom familjen Elmerfjords hit och vi åt middag, efterrätt och snacks! Barnen lekte jättebra men Alvin stackarn tyckte att Melwin var elak som slog honom med bandyklubborna, inte lätt att förklara för en tre-åring att han inte slåss utan bara att han inte har kontroll på vart han har sina klubbor, men men det gick jättebra och det syns att Melwin gillar Alvin...Små tjejerna hade det bra ch hittade på olika saker, de stora hade lite svårt att komma på vad de skulle göra...Det blev lite sent men det är ju semester...Jättetrevligt var det, Tack för kvällen! På onsdagen var det Hasselörodden som vi åkte ner för att titta på, det är ju lite mysigt att titta på de fina gamla roddbåtarna. Även denna dag var vädret med oss. När vi kom hem så hade Kihls salong öppnat och jag trimmade av pappa endel av hans hår. Fanny var med Bella och Emelie med Nora. På kvällen bakade jag sommarens första jordgubbspaj som blev supergod. När vi på torsdagen drog upp rullgardinerna och tittade ut kunde man inget annat än att bli lite låg, det hällregnade verkligen! Vi gjorde inget speciellt vi bara njöt av varandras sällskap och tyckte att vädret var bra tråkigt. Emelie var med Nora hela dagen! Mor och far tittade förbi en stund! På kvällen tröttnade vi och Emelie, Nora och jag stack ner till Hemmakväll och hyrde oss tre dvd filmer. Fredagen gick vi upp tidigt för att spendera en dag i Norrköping! När vi kom fram till Norrköping så åt vi lunch på Max och bara det uppskattades av alla våra tre barn. Eftersom vi har en så lång pojke så har vi blivit tvugna att leta efter en vagn för långa barn och har då hittat en Emmaljunga modell som är hela 11 cm längre än den som vi redan har men den räcker inte längre tyvärr. Han är redan 90 cm och inte ens 1.5 år... Men nu har han fått en ny svart fin Emmaljunga vagn som räcker ett tag till, han kommer ju i alla fall åka vagn i 2 år till. Synd bara att de som tillverkar vagnar och bilstolar tror att alla barn är skapta i samma form. Hans huvud når redan kanten på bilstolen, inte bra alls. Vi köper stl 98 i kläder till han redan, som tre åringar brukar ha...När vi hade varit där så stannade vi på busfabriken där de stora barnen busade till en början medan Melwin var tvungen att inviga den nya vagnen med en sovstund!
Han sov en timma och sedan följde han med tjejerna och busade lite men han är så försiktig av sig så det var inte mycket han vågade men men...
Efter denna busstund så var ju ett besök på Candyhouse ganska givet...
På kvällen när vi hade kommit hem så kom mormor och morfar förbi ett tag! På lördagen var Fanny med Evelina. Melwin och jag var ute på gården och lekte i sandlådan! Farmor kom förbi och hälsade på en stund! Emelie och Daniel var vid båten och badade innan regnet stod som spön i backen. På kvällen kom Camilla, Fredrik och Kalle förbi och vi satt ute på uteplatsen och snackade om allt och inget och drack rosévin, alltså en helt underbar lördagkväll. På söndagen hade vi lite sovmorgon och efter lunch var vi med Camilla, Fredrik och Kalle vid hasthagssjön och njöt av solen! Emelie badade lite men det var inte så varmt i vattnet. Kalle var i nästan hela tiden! Vi stannade inte så länge för Melwin var trött och kunde inte koppla av så bra.. Resten av dagen tog vi det lungt. Tjejerna var med Evelina och Tilda hos dem i kvännaren så de tog sig en liten cykeltur dit...När de kom hem åt vi mat och slappade framför tvn.