onsdag 30 maj 2012

vecka 20-21

Barnen våren 2012
Dessa två veckor har jag haft fullt upp och inte haft tid att blogga, men jag tycker det är så himla kul att jag kommer fortsätta med det.
Vecka 20 måndagen till onsdag gick Emelie, Melwin och jag upp tidigt. Vi gjorde oss i ordning och åt frukost. När vi var klara cyklade Emelie och jag och lämnade Melwin på dagis, efter det cyklade Emelie till skolan och jag till sjukhuset till Kvinnokliniken där jag skulle ha min praktik denna vecka eller tre dagar i alla fall. Daniel har jobbat. Mamma har hämtat Melwin från dagis och lekt med honom tills jag har kommit hem. När jag har kommit hem så har barnen varit med sina kompisar. Det har varit fint väder så Emelie har varit mycket ute för det gillar hon. Onsdagen var min sista dag på kvinnokliniken innan jag kommer tillbaks igen vecka 26 när jag ska sommarjobba där. Det ska bi så roligt. På kvällarna har vi ätit mat och bara tagit det lugnt framför tvn. Jag har även plockat och gjort alla dessa vardagssysslor som man brukar göra varje dag.
Torsdagen var kristi himmelfärds dag och då var vi alla lediga. Dagen var underbar med fint väder, så vi spenderade den i trädgården. Emelie var med Nora och Fanny var ensam hemma. Hela familjen tittade på film på kvällen. Fredagen var jag i skolan och gjorde en rapport tillsammans med en annan tjej i klassen, Emelie ville naturligtvis följa med. Fanny var hemma och var barnvakt åt Melwin medan vi var i skolan och Daniel jobbade. När vi kom hem så lagade jag mat och efter det tog vi det lugnt och hade fredagsmys i soffan framför tvn. Fanny var med Alma och hon sov hos henne. På lördagen hade vi frukost med släkten. Mamma och jag och våra två små barn åkte till Mariebergs blommor och handlade blommor att ha på uteplatsen. Fanny var med Alma som sov hos oss på kvällen. Emelie var med Albin hela dagen. Vi var i trädgården hela dagen för det var så varmt och skönt. Vi grillade på kvällen, det är ju så gott. Söndagen kom och då hade vi alla sovmorgon och sen åt vi god helgfrukost. Emelie var med Albin hela söndagen. Fanny var med Alma och Bella. Vi var ute i trädgården hela dagen och grillade till middagen. Mor och far var här och jag klippte pappa. På kvällen var vi inne och förberedde för ytterligare en arbetsvecka, skolvecka och dagisvecka. Efter det tog vi det lugnt vid tvn.
Liten Melwin 2011
Vecka 21 Hela veckan har det varit skola, jobb och dagis. Förutom på måndag när Melwin hade en ledig dag för dagis var stängt. Han var hos mormor och morfar. När jag kom hem från skolan denna måndagen så var Fanny med Alma hos oss och hon sov över hos Fanny. Jag lagade mat som vi åt och när vi hade ätit och jag hade plockat undan så tog mamma och jag en promenad, det var så skönt. Tisdagen när jag kommit hem från skolan så hade mor redan hämtat Melwin så de och Emelie hämtade mig vid bussen. Vi åkte vidare till dagis där de hade en grillkväll, det var mysigt. Melwin tyckte att det var konstigt att vi åkte till dagis igen, så det tog en stund innan han släppte mig och gick och lekte med sina kompisar. Fanny var med Alma hemma hos oss. Emelie och jag satte oss framför tvn en stund när Melwin hade somnat. Daniel jobbade sent. På onsdagen eftersom jag hade haft migrän så många dagar och haft svårt att sova så orkade jag inte gå ur sängen på onsdagen, så jag var hemma och sov till klockan 12:40, jag var riktigt trött kan jag tala om. Melwin var på dagis och tjejerna var i skolan, Daniel jobbade. När Melwin kom hem från dagis och jag orkade gå upp ur sängen så åkte vi och handlade. Efter det lagade jag mat. Fanny var med Alma och Emelie var hemma själv. Tog det lugnt på kvällen och satt framför tvn när Melwin hade somnat. Daniel jobbade sent även denna kvällen. Fanny blev sjuk med feber på kvällen. På torsdagen så var Fanny hemma eftersom hon hade feber. Jag tog bilen men innan jag åkte till skolan så lämnade jag av Melwin på dagis. Daniel jobbade. När jag kom hem så var Daniel hemma med barnen och hade lagat mat. Emelie åt inget utan hon åkte med Clara på fotbollsträning. När vi hade ätit tog jag med mig Melwin till breviksparken där vi träffade Sixten och Josefina. När vi kom hem fick Melwin välling och somnade med en gång. Då satte vi andra oss framför tvn en stund. När jag kom hem från skolan i fredags så hämtade jag Melwin själv eftersom jag slutade tidigt. Emelie var med Clara. Fanny var med Alma lite senare på eftermiddagen. Fanny, Melwin och jag åkte till Maxi och handlade. Vi åt mat rätt så tidigt denna fredag. Barnen hade fredagsmys medan jag satt och pluggade. 
Liten Melwin sommaren 2011
Lördagen åkte mamma, Emelie, Melwin och jag till Gamleby på grönt veckoslut, det var kul tyckte barnen, vi var där med Linda och Elin. När vi kom hem åt vi lite lunch och sen åkte vi och mamma ner till stan och tittade på studentbalen. Emelie var med Clara och Fanny var med Alma. Vi var ute en stund när vi kom hem  och sen hade vi lördagsmys i soffan framför Schlagerfestivalen. Söndagen hade vi alla sovmorgon. Emelie var med Clara och de var på fotbollsmatch och vann med 4-3, mycket bra gjort. Vi andra hämtade Alma när vi hade ätit, gjort oss klara och packat sedan åkte vi ut med båten och lade oss på några klippor. Behöver jag tala om hur skönt det var även att det var rätt blåsigt. Melwin skötte sig jättefint och lekte med sina bilar och playmobil på filten och sedan somnade han och sov 1,5 timmar. När vi kom hem så åt vi middag och efter det kom mor och far hit och vi firade mors dag. När de hade åkt hem så förberedde vi för en ny vecka. Barnen badade och duschade, kläder plockades fram och väskor packades. Vi satt framför tvn innan vi somnade.


lördag 19 maj 2012

V 19 LIA

När man inte har en säng i närheten, kan man sova i sandlådan <3
Den här veckan var det dags för LIA (praktik) på barnkliniken för min del, skönt att slippa resorna igen. Måndagen började med att vi allihopa gick upp och gjorde oss i ordning för skola, dagis och jobb. När vi hade ätit åkte jag bort med Melwin på dagis och sedan släppte jag av Emelie på skolan. Första dagen på LIAn var mycket intressant och bra men jag känner att det tar mycket energi att lära sig så mycket nytt och träffa nya människor. Barnkliniken var så himla kul att vara på. När jag kom hem från praktiken så hade mamma hämtat min lille plutt, de lekte med bilar och kollade på film. Fanny var med Alma efter skolan som även sov hos Fanny och Emelie var med Tessan. Josefina och Sixten tittade förbi en stund och killarna lekte lite tillsammans. Vi åt middag och satt en liten stund vid tvn. Men de två minsta barnen och jag var trötta så vi lade oss tidigt. Men Daniel och Fanny lade sig lite senare. Tisdag och samma procedur på morgonen med barnen och Daniel jobbade. Emelie skulle till bondbacken med fyrorna i skolan. Mor och far hade hämtat Melwin när jag kom hem från barnkliniken. Jag lagade mat som vi åt. Emelie var med Nora och Fanny var med Evelina som sov hos Fanny. Vi satte oss i soffan och tog det lugnt och myste tills vi lade oss tidigt denna kvällen med. Daniel jobbade kväll. På onsdagen gick Emelie, Melwin och jag upp tidigt och åt frukost och gjorde oss klara för jobb, skola och dagis. Daniel var redan på jobbet. Fanny och Evelina hade sovmorgon och skulle städa lite i vårt och hennes hus. Som vanligt hade jag en bra och intressant dag på barnkliniken. När jag hade slutat kom mor och Melwin och hämtade mig och då åkte vi och handlade. När vi kom hem så lagade jag maten och plockade lite när vi hade ätit. Vi satte oss framför tvn och tog det lugnt.
Syskonkärlek <3
Torsdagen gick vi också upp tidigt och åt frukost och fixade oss för en ny dag. Daniel och jag lämnade Melwin på dagis och fortsatte till barnkliniken där Daniel släppte av mig. Daniel var med Emelie till tandläkaren. Daniel lämnade bilen på sjukhuset så att jag kunde ta mig hem. Mamma hade hämtat Melwin och de var ute på gården och lekte när jag kom hem. Emelie var med Nora en stund innan hon åkte iväg till fotbollsträningen. Fanny var med Alma och Bella hos Alma på kvällen. På kvällen när Emelie kommit hem från träningen gick mamma, Emelie och jag en sväng. Sedan satt vi en stund framför tvn innan vi lade oss. Fredagen kom och jag, Emelie och Melwin gick upp och gjorde oss tidigt. Daniel jobbade. Jag skjutsade Melwin till dagis. Tjejerna var i skolan. Denna dagen var den sista på barnkliniken och det var tråkigt, jag hade köpt choklad åt de som de blev glada åt. Eftersom det var sista dagen så fick jag sluta tidigt och då följde jag med mamma och hämtade Melwin från dagis, när vi hade hämtat honom så åkte vi till Maxi och handlade. Fanny lagade mat till hela familjen och det var jättegott. Jag kunde då under tiden plugga lite. Emelie var med Nora. När vi hade ätit så skjutsade jag Fanny till Evelina, där hon och Alma sov i tält med Evelina. Emelie gjorde sig fin och gick på disco med Nora. Mamma och jag var ute och gick en runda, så skönt det var. Jag, Emelie och Melwin lade oss när Emelie kommit hem från discot vid 22:30. 
Emelie <3
På lördagen hade vi lite sovmorgon och åt en god helgfrukost. Fanny var med Alma och Evelina hela dagen och Emelie var med Nora och Isak. Daniel och jag var inne och busade med Melwin och så lekte vi med bilar. Vi tvättade, plockade, städade och bara tog det lugnt och njöt av dagen tillsammans. Vi åt mat på kvällen hela familjen och senare hade vi lördagsmys och tittade på tv. Men vi lade oss hyffsat tidigt då det var öppen skoldag på min skola dagen efter. På söndagen gick jag upp tidigt och gjorde mig i ordning för att åka med busssen till skolan vid 8:15. Klockan 11:15 kom min familj utan Fanny och hälsade på oss i skolan. Det var kul att de kom dit och fick se vad vi gjorde/gör i skolan. Vi fikade på skolan. Klockan 13:30 fick vi åka hem. Fanny var med Alma hemma hos oss. När vi hade kommit hem så tog vi det lugnt och jag förberedde för en ny vecka i dagis och praktik för min del en vecka till fast på kvinnokliniken den kommande veckan. Vi satt och tittade på tv på kvällen innan vi gick och lade oss.



söndag 13 maj 2012

Vecka 18, Valborg

Våra tjejer Fanny och Emelie -2007 då de var 9 och 6 år
Har även dessa veckor haft svårt att blogga då tiden inte räckt till. Veckan började med Valborgs-mässoafton. Alla var lediga den dagen. Vi gick ändå upp tidigt och när vi hade ätit frukost och gjort oss klara så kom mormor hit och tog hand om Melwin medan jag pluggade en del till provet på hjärtat och cirkulationen som ni säkert förstår så var det väldigt svårt.Daniel och pappa byggde staketet klart. Fanny var med Alma och Bella både på dagen och kvällen. Emelie var med Nora. Klockan 18:00 kom alla våra gäster till oss, så roligt att träffa alla, det var så länge sedan vi sågs. Vi köpte pizza och till mat allihopa och efter det fikade vi. Alla vi tjejer och barn utom Melwin åkte ner till stan och tittade på majbrasan och sen vidare hem och tittade på fyrverkeriet. När vi kom hem igen plockade vi fram snacks och fortsatte att umgås några timmar till. Melwin var vaken hela tiden. Fanny och Alma kom hem cirka kl 23:00, Alma sov hos Fanny. På tisdagen tog vi lite sovmorgon allihopa. Vi åt frukost och bara softade hela dagen. Daniel jobbade en stund på eftermiddagen. Fanny var med Alma och Emelie var en liten stund med Nora. Mor och far kom hit lite senare på dagen och bjöd oss på middag hemma hos oss. Det blev att slappa ännu mer efter maten. På kvällen blev Emelie förkyld, hes och fick lite feber. Onsdagen var vi i skolan och då fick Emelie följa med eftersom hon hade lite feber och var jättehes. Melwin var på dagis och mor hämtade hem honom. Fanny var med Alma och Bella. När Emelie och jag kom hem så åt vi mat allihopa och sedan satte jag mig och pluggade på provet igen och Daniel fick ta hand om barnen. Torsdagen var Emelie hemma hos mor och far för jag var tvungen att åka till skolan och göra grupptenta på hjärta och cirkulationen. Fanny var i skolan och Melwin var på dagis och han hämtade mor och far som vanligt. Provet i skolan gick bra. När jag kom hem så hade min kära make lagat mat så det var bara att sätta sig vid ett dukat bord. Jag var helt slut efter tentan som jag i skrivande stund vet att vi klarade med god marginal, så skönt. På kvällen blev det att slappa framför tvn och gosa med familjen.
Emelie i den varma solen 13 maj 2012
På fredagen var jag och Emelie i skolan och Melwin på dagis, men denna dag var det dags för Fanny att vara hemma då hon hade blivit förkyld och fått feber. Jag slutade tidigt i skolan och när vi kommit hem så åt Daniel och jag lunch och sedan fortsatte vi till dagis. Väl på dagis så hade vi utvecklingssamtal med Melwins fröken som berättade hur duktig och fin liten kille vi har som bara är två år fast är väldigt lång. Han är en pojke som gillar sina plåtbilar och leker alltid med bilar på dagis och när de är ute så cyklar han alltid på en speciell cykel som är hans favorit. Han älskar att vara ute och cykla. Vår fina lilla kille som är så go och fin. När vi kommit därifrån med vår kille så åkte mor, jag och Melwin och handlade. Emelie var med Nora en stund. På kvällen tog vi det lugnt eftersom Fanny inte var så pigg, Daniel jobbade på kvällen. Lördagen gick vi upp ganska tidigt då vi skulle åka på frukost till min moster och morbror. Vi träffade min morbror Pelle och hans fru Carina där som jag inte träffat på 12 år, det var mycket trevligt. När vi kom hem därifrån somnade jag och Melwin eftersom både han och jag var trötta. När vi vaknade så var vi ute i trädgården hela tiden, vi grillade till mat denna dagen. Fanny var med Alma och hennes familj och Bella i Linköping. Efter de hade kommit hem så var de hos Alma en stund. Emelie var med Tessan både här och hos dem. Daniels mamma kom hit och hälsade på. Söndagen hade vi lite sovmorgon. Vi åt en god frukost och sedan gick vi ut i trädgården Daniel, jag och Melwin. Vi var ute nästan hela dagen. Fanny var med Alma hela dagen. Emelie var med Tessan och en kille. Mamma kom hit och hälsade på en stund. Vi tog det lugnt på kvällen och tittade på tv och myste i soffan. Underbara söndag...
Emelie och Melwin som busar 13 maj 2012

fredag 4 maj 2012

Har inte hunnit blogga på två veckor, v 16-17


Liten Melwin
Vecka 16 började med att jag var ledig från skolan och fick njuta ytterligare en dag till med barnen och dessutom var alla tre sjuka i feber och förkylning. Mamma och jag var ute och gick 5 km med Melwin. Melwin och jag var sedan ute en stund i det fina vädret och lekte till jag märkte att han inte orkade mer. Vi slappade framför tv mycket eftersom alla var sjuka. Daniel jobbade. På tisdagen och onsdagen var han hemma med barnen medan jag var i skolan för vi hade prov så jag hade svårt att vara hemma dessa dagar. dagarna fylldes hemma med tv och lek med deras pappa och jag pluggade för fullt. Torsdagen hade vi hemstudier och klassen skulle åka på teater men Daniel kunde inte vara hemma fler dagar så jag fick ta det själv eftersom mamma och pappa hade hand om min systers lilla sjuka pojke. Fredagen var jag i skolan och eftersom jag slutade tidigt denna fredag så var alla tre barnen hemma, med denna dag var de feberfria men fick en dag hemma för att friska på sig mer. Barnen hade klarat sig bra hemma och de hade haft det mysigt alla tre. Melwin lekte med sina bilar som vanligt. Hans största intresse är Daniels små gamla plåtbilar och jag kan tala om att denna pojke älskar att vara i sitt rum själv och leka. En annan sak han också gillar så är det att vara ute. När jag kom hem från skolan så åkte jag och köpte en cykel till Emelie. Hon blev jätteglad över sin nya stora cykel. På lördagen cyklade Emelie och jag ner till stan med Camilla och Kalle, några små inköp blev det allt fast jag inte skulle handla något. När vi kommit hem därifrån så åkte hela familjen till familjen Karlsson. Söndagen städade jag huset. Daniel var ute i trädgården och fixade lite. Tjejerna var med sina kompisar.
Min lille plutt med sin gose
Vecka 17 var vi tjejer i skolan och Melwin var på dagis. Tjejerna har varit med sina kompisar efter skolan varje dag. Emelie har varit på fotbollsträning både på tisdagen och torsdagen. Jag har ju varit i skolan som sagt och det har varit en del att göra. När jag har varit hemma så har det varit som det brukar vara på vardagarna med mat, plock, mysstund och förberedelser för nästa dag. På torsdagen var dagis stängt och då hade vi läxor att göra hemma så det passade ju mig perfekt. Det är ju ganska mysigt att vara hemma med en go och glad liten pojke, som faktiskt är duktig och leker själv några stunder så att jag hinner plugga. Vi hann att vara ute en liten stund också. Mamma var kom hit en stund och då gjorde vi tre lite ärenden. Fanny var med en kompis hos oss. Emelie och Clara åkte till fotbollen. Fredagen var vi tjejer i skolan och Melwin på dagis. Daniel jobbade som vanligt. Jag hade bil till skolan så när jag kommit hem så hämtade jag hem Melwin och så fortsatte vi till affären och handlade inför helgen och taco till kvällen. Fanny var med Bella och Emelie med Nora. När vi hade ätit och vi hade plockat bort så satte vi oss i soffan och myste framför tvn. På lördagen hade vi lite sovmorgon och sedan gjorde vi oss i ordning för att gå ut i trädgården och pyssla lite. Daniel åkte och köpte material till ett staket för att Melwin ska kunna var ute men ändå inte komma ut på gatan. Pappa kom hit och hjälpte honom och mamma kom hit lite senare och tog hand om Melwin. Medan jag gick in och pluggade lite på hjärtat och cirkulationen. Emelie var med Nora och Fanny var med Alma. Jag hann med att tvätta och laga mat. Staketet hade tagit fart men var långt ifrån klart. Senare på kvällen satte vi oss framför tvn. På söndagen hade vi också sovmorgon. Efter det gjorde vi oss i ordning och gick ut på gården. Daniel och pappa fortsatte med staketet och jag var ute med Melwin. Fanny var med Bella och Emelie med Nora. Mamma kom hit och tog hand om Melwin en stund medan jag pluggade hjärtat men när jag var klar så hjälpte hon mig att städa. Genast gick det snabbare att städa och roligare när man var två.  Vi var ute på gården med Melwin när vi var klara. Efter maten var vi inne och tog det lungt framför tv. Jag pluggade en liten stund till på kvällen. 

Melwin leker med sina bilar