fredag 26 december 2014

Vecka 49-51





Vecka 49
Den här veckan invigde Melwin och jag med förkylning, hosta och ögoninflammation. Melwin var hemma med mamma när Daniel jobbade några dagar. Jag jobbade även att det var lite tufft efter många veckor med hosta och att man känner sig sliten. Filippa bodde hos oss några dagar medan hennes mamma är iväg, kul att hon ville det. Fanny var hos oss lite på kvällarna eftersom Robin jobbade natt.
På onsdagen var jag på VC och tog prover vilket några dagar senare påvisade bakterier i luftrören. Jag tog mig i kragen och var hemma från jobbet från fredag till torsdag vecka 50. Jag och Melwin låg i soffan framför tvn hela dagarna och kurerade oss ordentligt. Fanny blev sjuk i mitten av veckan med ont i hals, hosta och förkylning.
Emelie blev dålig med halsont och förkylning på lördagen. På lördagskvällen var det träff med gänget men jag var dålig och Melwin ville vara hemma med mig så vi valde att vara hemma, Daniel gick själv. Det var glöggtema som gällde. Daniel kom hem skaplig tid. Söndagen var Melwin på kalas hos Sixten.

Vecka 50
Jag var hemma till och med onsdag och bara tog det lugnt i soffan, det är så jobbigt när man inte får sova på natten på grund av hosta. Melwin som hade varit hemma i två veckor var på dagis, det tyckte han var jättekul som varit hemma och hunnit bli rastlös. Emelie var hemma från skolan då hon hade blivit sjuk i helgen med halsont, hosta och förkylning. Daniel jobbade. Mamma hjälpte mig att hämta Melwin på dagis, hon stannade en stund också. På eftermiddag på onsdagen var vi först på VC med Emelies för att titta i hennes öron, det såg bara bra ut. Sedan var vi med Melwin när han klippte sig hos frissan innan jul. Han var så duktig och blev så glad. Han blev en helt ny pojke.


Före och efter klippning

Torsdagen var jag och jobbade igen och jag kände mig mycket bättre än på länge, så det där med att vila när man inte är pigg är nog bra. Emelie fortsatte att vara hemma hela veckan. På torsdagen var det Lucia på dagis ute, det var kallt men så mysigt. Fanny och Robin var med och tittade och de tyckte Melwin var kul. Det blev fika efteråt.

På fredagen jobbade jag över några timmar. Mamma hämtade Melwin från dagis. När jag kom hem åkte vi och handlade och sedan lagade vi mat. Fanny var hos oss och åt mat. På kvällen tittade vi på film och hade fredagsmys. Lördag och söndag köpte vi julklapparna klart till barnen. Vi pyntade hemma med tomtar och putsade fönster. Melwin har lekt med kompisar. Mamma och pappa åt mat hos på lördag kväll.
Vecka 51
Den här veckan har både Daniel och jag jobbat. Barnen har varit i skolan och Melwin på dagis. Melwin har varit lite snorig igen och jag har haft lite känningar i halsen, dessa bakterier och virus tycks bara börja om och gå laget runt. Emelie har fortfarande haft förkylning men kämpat på i skolan. Det kommer göra oss gott med ledigheten i 14 dagar. Jag har tagit ut mammaledighet. Fanny har varit lite hos oss den här veckan. Hon sov hos oss i helgen, så mysigt att ha henne hemma. Vi har ätit god mat och bara haft det mysigt. På söndagen städade vi huset tills vi får besök över julen. Jag jobbade några timmar i helgen. 

lördag 6 december 2014

Vecka 44-48

Vecka 44
Höstlovsvecka för barnen och arbetsvecka för Daniel och mig. Denna vecka hade vi intervjuer på jobbet och det var roligt att få vara med i rekryteringen. Melwin har varit på dagis 2 dagar och hos mormor när Daniel och jag har jobbat de andra dagarna. Emelie har varit med kompisar hela veckan. Fanny och Robin var hos oss en kväll i veckan. På alla helgons dag åt vi middag hos mor och far. Sedan var vi på kyrkogården och efter det fikade vi med faster hos mor och far. Söndagen var Fanny och Robin hos oss på middag och umgicks.

Vecka 45
Den här veckan har Daniel och jag jobbat, barnen har varit på skola och dagis. Fanny blev sjuk i mitten av veckan. Annars flöt veckan på som vanligt. Emelie har varit lite med kompisar efter skolan. På dagis hade de drop in på torsdagen så mamma och jag var där och fikade. Mamma, jag och Melwin var i Gamleby och köpte en elljusstake till mig i present. På lördagen åt vi och Fanny och Robin mat hos mor och far. Söndagen bjöd vi Fanny och Robin på middag. Så mysigt att träffa dem, de är inte så ofta hos oss eftersom Robin jobbar så mycket. Beställde en Iphone 6 till mig själv. 

Veckan 46
Denna vecka började med att Emelie fick gå hem från skolan med halsont, förkylning och feber, hon blev hemma några dagar. Melwin och jag blev hostiga igen men vi kämpade på. Var på utvecklingssamtal med Fanny och det gick mycket bra. På onsdagen var jag på afterwork med mitt jobb då vi firande en kollegas 60-års dag. På fredagen var 4 av 5 dåliga i familjen. Mamma och jag var nere på stan och köpte julklappar. Melwin var då hos Fanny i Robins lägenhet. På söndagen tog vi det lugnt. Farmor och farfar hälsade på en sväng. 

Vecka 47
I början av veckan var Melwin hemma från dagis med förkylning och feber med mormor, när Daniel och jag jobbade. På torsdagen var vi i Oskarshamn med jobbet på föreläsningar, det var mycket intressant. Fredagen var min födelsedag och det firade jag med middag med familjen, Robin, mor och far. Mamma och jag gjorde smörgåstårta på kvällen som vi skulle äta dagen efter. 

Familjen Pettersson kom hit på lördagen och det var jättemysigt, Ellioth och Melwin lekte och hade kul. Klockan 14:00 kom mor, far, faster, Fanny och Robin. Vi åt smörgåstårta och fikade. På söndagen åkte Mahlin och Magnus hem men lämnade kvar Ellioth hos mormor och morfar. Fanny och Robin åt mat hos oss. Ellioth och Melwin lekte hos oss. 

Vecka 48
Melwin har fått ögoninflammation och får vara hemma från dagis hela veckan. Mormor var här med Melwin och Ellioth, så de kunde busa lite. Jag och Daniel jobbade. Jag tog semester tisdag och onsdag för att kurera mig från förkylningen som jag hade åkt på. Emelie var i skolan. Fanny har varit hos oss en del kvällar eftersom Robin jobbat natt. Var på vårdcentralen med Melwin på fredagen. På lördagen var Fanny och jag hos Zandra på TMA-releaseparty, det var trevligt och roligt. Jag och Daniel var iväg och köpte lite mer julklappar. Vi har även tittat på film och slappat en del.  

fredag 5 december 2014

37-43 Höst


Vecka 37
Melwin var sjuk så jag vabbade på måndagen med honom. Annars jobbade både Daniel och jag. Tjejerna var i skolan. Jag var både hos läkaren och tandläkaren. På onsdagen fikade jag och Fanny med Zandra på Espressohouse, hon ska få agera lite sminkmodell i hennes företag "The makeup archive" gå gärna in och kolla på www.themakeuparchive.com.

Jag var med med Emelie på utvecklingssamtal på Ellen Key, det var jättebra. Var med Fanny och pratade med hennes rektor om att hon bytte spår till ekonomi, vilket jag tror kommer bli superbra för henne. Helgen var lugn och vi laddade batterierna för en ny arbetsvecka. Blev förkyld med feber på söndag kväll.

Vecka 38
Måndag till onsdag var jag hemma från jobbet med förkylning och feber. Melwin var hemma med mig på måndagen men mamma fick hjälpa mig att ta hand om honom. Resten av veckan fick Melwin vara på dagis eftersom jag inte orkade ta hand om honom. Torsdag var jag på jobbet igen.

På fredagen efter jobben, dagis och skola packade vi väskorna och väntade in Fanny och Robin för en weekend i Mantorp. När vi kom till Mantorp åt vi mat, umgicks och bubblade i spabadet. Småkillarna lekte och busade. Lördagen spenderades på Mantorp park på STCC, det var verkligen jättekul, det kommer vi att gå flera gånger på. Söndagen efter frukosten åkte vi hem.

Vecka 39-41
Dessa veckor flöt vardagen på som vanligt och alla höll sig friska. Var på studiebesök på Psykmuséet med jobbet. Jag var mammaledig med Melwin den 6 oktober när dagis var stängt. Emelie och Melwin var med kompisar efter skolan och dagis. Jag var hos tandläkaren och lagade hål. Vi var med gänget hos Linda och Mathias och hade tapastema. Så otroligt mycket god mat vi åt. Det blev en sen och mycket trevlig kväll. Jag är så glad över mina fina vänner. Emelie var då själv med Filippa hemma hos oss.

Vecka 42
Veckan började med halsont och feber för min och Melwins del, så jag var hemma måndag och tisdag. Melwin var hemma hela veckan. Daniel och mamma delade på dagarna hemma med Melwin. På torsdagen hann jag bara till jobbet och vända innan mamma ringde efter mig, hörde en gallskrikande Melwin i jämte henne. Jag hämtade honom och när jag fick se att han inte kunde gå upprätt så ringde jag 1177, som sa att vi skulle åka direkt till akuten. Väl där vi fick komma in på ett rum, han kved verkligen av sina magsmärtor. Daniel kom efter att han kommit till stan.



När vi var på akuten fick Melwin plötsligt hög feber på en timma. Efter 4 timmar och konsultation skulle skulle vi bli inlagda på barnavdelningen. Melwin fick smärtstillande. Efter någon timme såg vi att smärtan inte var lika ihärdig, men han var tagen och kunde fortfarande inte gå upprätt. Väl på plats på barn blev vi isolerade. De röntgade hans mage men allt såg bra ut. Den diagnosen de kunde ställa var antingen irriterad blindtarm eller körtelbuk. Till läkarna sa Melwin att han ville åka hem så det fick vi göra med observation under några dagar om det skulle bli värre igen.



Sjuksköterskorna bad att Fanny och Emelie skulle komma och hälsa på för att pigga upp Melwin eftersom han inte fick lämna rummet och det gjorde dem.

Väl hemma så var natten lugn och jag stannade hemma och vabbade även dagen efter, alltså på fredagen. Melwin hade ont i magen hela helgen och febern kom och gick. Helgen var vi inne och tog det lugnt, åt mat hos mor och far. Fanny var första gången hos Zandra och sminkades för första gången. Melwin sov hos Fanny och Robin på lördagen, han tycker det är så mysigt.

Vecka 43
Mormor köpte Melwin en doktorsväska av mormor eftersom han varit på sjukhus, den leker han ofta med. Melwin var febrig till och från hela veckan så både mamma tog honom när Daniel jobbade och jobbade. Jag jobbade lite extra för att få in lite flextimmar. Tjejerna var i skolan som vanligt. Den här veckan har vi tagit det lugnt hemma för att kurera sonen ordentligt.