måndag 23 februari 2015

Vecka 5 - 7

Vecka 5
Den här veckan har Daniel och jag jobbat. Jag gillar när det är vardag och man har rutiner. Melwin och jag går upp tidigt på morgonen och gör oss klara och åker till dagis. Melwin gillar att vara på dagis så det är aldrig problem med lämningarna. Daniel är hemma runt 16:00 och hämtar sonen och lagar maten tills jag kommer hem. Jag kommer alltid hem efter dem eftersom jag slutar vid 17:00. Ibland känns det som jag skulle vilja jobba mindre för att spendera mer tid med barnen. Samtidigt så tycker jag om mitt jobb och vill jobba heltid. 
På onsdagen fyllde världens bästa Emelie år, 14 år det är helt sjukt vad tiden går snabbt. Vi var uppe tidigt och sjöng för Emelie och så fick hon paket av familjen. På kvällen kom Daniels föräldrar hit och firade henne. Det blev en lång dag med en mycket nöjd tjej. 

På fredagen när Daniel och jag kommit hem från jobbet åt vi pizza med Fanny och Robin för att fira Emelie lite till. På kvällen hade vi fredagsmys med familjen framför tvn. Jag tycker själv att fredagen är mycket mysigare än lördagen eftersom man vet att man är ledig 2 dagar. Synd bara att Emelie blivit så stor så hon väljer att hellre sitta på sitt rum med dörren stängd. Om några år hoppas vi att det gått över så att hon gillar att vara med oss. 

På lördagen kom min syster med familj hit. Efter några timmar kom mor, far och min faster. Vi firade Emelie. Hon fick återigen många fina presenter och blev nöjd över det hon fick. Vi åt smörgåstårta och efter det fikade vi och åt en god hemmagjord tårta som jag själv hade gjort. 
På söndagen lekte Melwin med Linus hos honom och oss. Emelie var med Filippa hos oss. Melwin och jag hann med en tur till pulkabacken, han gillar verkligen att åka snowracer och pulka. Bäst att passa på att vara i backen medan det finns snö kvar. Daniel började att plocka ut vårat sovrum för att sedan börja med renoveringen. 
Vecka 6
Denna vecka har Daniel och jag jobbat. Emelie har varit lite dålig så hon fick vara hemma några dagar själv. Melwin var på dagis och busade med sina kompisar. Fanny var på skolan. Fanny och Robin har sovit hos oss några dagar. Det är mysigt när de är hos oss och äter och sover. Både Melwin och Emelie tycker att det är kul när de är här. 
På fredagen fick Daniel ryggskott och var helt sängliggandes hela helgen det var synd om honom verkligen, att se någon ha så ont. Jag fick serva honom hela helgen. Melwin, Emelie och jag blev lite trötta på att vara inne så vi åkte till pulkabacken vid laxen med familjen Elmerfjord hela helgen, det var jättemysigt då solen sken hela helgen. På söndagen hade vi tagit med oss lite fika och varm choklad. Jag städade, tvättade, plockade och lagade mat. På kvällarna hade vi mys framför tvn. 

Vecka 7
På måndagen var Daniel hemma med Melwin som hade ont i magen. Tjejerna var i skolan och jag jobbade. Idag var det Fanny som hade namnsdag så hon fick lite pengar av oss när Robin och Fanny kom förbi på kvällen. Fanny och Robin sov hos oss några kvällar denna vecka med. Vardagarna har varit som de brukar jobb, skola och dagis. Daniel har lagat mat tills jag kommit hem. På kvällarna myser vi framför tvn när alla vardagssysslor är gjorda. 
På fredagen efter jobbet så fikade jag med Malin på Espressohouse, så kul att ses det var flera år sedan som vi träffades, det måste vi verkligen göra om. 

På lördagen var vi på stan och gjorde några ärenden och sedan bakade jag en paj. På kvällen var vi bjudna på middag hos familjen Elmerfjord. Jättetrevligt som vanligt och jättegod mat och efterrätt. Är så glad att vi har så fina vänner, vi har alltid så trevligt och man kan verkligen vara sig själv med dem. Fanny och Robin tittade in en sväng på kvällen. Melwin och Emelie åkte hem med Fanny och Robin som sov när vi kom hem. 

Söndagen var vi alla trötta så det blev en dag inne. Mys och kvalitetstid med hela familjen det är så himla mysigt. 

söndag 15 februari 2015

Vecka 2-4

Vecka 2
Veckan började med några lediga dagar. På måndagen var mamma, Emelie, Melwin och jag på stan och sedan fikade vi hos Fanny. Melwin stannade kvar hos henne en stund. Daniel började måla om i Fannys rum. Melwin och jag var ute och lekte lite. På onsdagen var det dags för Daniel och mig att börja jobba. Barnen var ensamma hemma, mormor tittade förbi någon gång. Emelie tar bra hand om Melwin och han tycker mycket om att vara med sina systrar.

Torsdag var det dags för barnen med skola och dagis. Fanny sov hemma hos oss på kvällen. Fredag jobbade Daniel och jag och barnen var i skolan och på dagis. Visst har det varit skönt med jullov men det är skönt med rutiner igen. Daniel fixade Fannys rum i helgen så det blev klart. Mamma och jag har varit ute och promenerat.

Sjuk pojke
Vecka 3
Daniel och jag har jobbat hela veckan och barnen har varit i skola och på dagis. På tisdagen ringde personalen från dagis till min mobil och berättade att Melwin hade ramlat och slagit i tänderna så det blev ett akutbesök hos folktandvården. Det var en tand som satt lös så bara att hoppas att den sätter sig igen. Nu har alla våra barn slagit i tänderna.

Melwin fick falsk krupp på natten till onsdagen. Jobbigt för honom och det gör ont i mammahjärtat att höra honom hosta och vara så hes. På torsdagen slog förkylningen till med full kraft i hans lilla kropp. Fredagen var dagis stängt så Melwin var hos mamma på fm och Daniel på efm. När jag kom hem från jobbet så kände jag på Melwin och han var supervarm, 39,8 visade termometern. Inte konstigt han hade varit hängig hela dagen och inte ätit.

Helgen blev lugn eftersom Melwin hade 40 grader hela helgen. Mamma och jag har varit ute och gått 5 km både på lördagen och söndagen. Vi har haft mycket tv-mys med Melwin som inte orkat så mycket.
Vecka 4
Veckan började med ett tandläkarbesök för min del och jag hatar det verkligen även att det går bra.
Fanny har bodde hos oss några dagar då hon inte mådde så bra. Så härligt att ha familjen samlad. Melwin var också hemma eftersom han hade varit sjuk i helgen och då var mormor hos dem. Daniel och jag har jobbat. På jobbet var jag på utbildning i en uppdatering av dataprogrammet som vi har i landstinget.

Fredagen efter jobbet och efter att vi hade ätit och handlat så hade vi fredagsmys. Som vanligt somnade vi tidigt. På lördagen bakade mamma och jag bullar. Vi åt mat. På kvällen var vi hos familjen Elmerfjords och fikade.