söndag 22 november 2015

Vecka 46

Vecka 46

Måndag och vardag igen. Daniel, Melwin och jag gick upp tidigt. Melwin tittade på morgontv och Daniel och gjorde oss klara. Vi åt frukost. Klädde Melwin och sedan åkte jag med honom till dagis. Daniel åkte och jobbade. Tjejerna var i skolan. Jag hämtade Melwin på dagis. Åt mat när Daniel hade kom hem från jobbet. Var med Fanny och handlade på kvällen.

Tisdag gick vi upp tidigt och gjorde oss klara och åt frukost. Daniel lämnade Melwin på dagis. Tjejerna var i skolan. Var ute en sväng på stan på lunchen. Det är rätt skönt när man sitter inne vid datorn hela dagarna. Daniel, Emelie och Melwin mötte mig vid Ellen Key skolan för utvecklingssamtal med Emelie. Det gick jättebra, eftersom Emelie har varit sjuk i körtelfeber så trodde jag att det skulle påverka på hennes betyg men de hade det inte gjort. Bra kämpat Emelie. Emelie och jag cyklade hem. Vi åt mat när vi kom hem. Resten av kvällen myste vi i soffan.
Onsdag var det bara jag som gick upp tidigt. Daniel hade sin lediga onsdag och Melwin och han sov lite längre. Jag cyklade till jobbet. Melwin var på tekniken på jobbet. Emelie och Fanny var i skolan. Daniel, Fanny och Melwin hämtade mig för åter ett utvecklingssamtal och denna gång med Fanny. Även detta gick bra då dottern knappt varit i skolan på två månader på grund av att hon gjort massor med arbete hemma och gjort proven i skolan. Är så nöjd över att det hade gått så bra trots frånvaron. Bra kämpat Fanny. När vi kom hem myste vi framför en film innan vi lagade mat. Åt mat och plockade lite. På kvällen satt vi i soffan framför tvn.
Torsdag gick vi alla upp tidigt och gjorde oss klara. Vi åt frukost innan vi åkte. Daniel lämnade Melwin på dagis. Sedan jobbade vi. Emelie var i skolan och Fanny var hemma och sov. När jag slutade så hämtade jag hem Melwin och hans kompis Max, de lekte hos oss. Fanny var hos Robin och sov hos honom. På kvällen hämtade jag Pernilla och åkte till Stadt där vi träffade några kollegor och firade av två kollegor. Kom hem vid 21:30. Somnade nästan med en gång.

Fredag gick vi upp tidigt. Vi gjorde oss klara och åt frukost. Jag lämnade Melwin på dagis. Emelie var i skolan och Fanny var hemma och sov. När jag slutat jobba åkte Ena med och hämtade sonen på dagis. Vi åkte hem en stund. Ena, Melwin och jag åkte till Corner och där blev vi bjudna på mat av Ena. Det var så gott. Efter det åkte vi till Lager 157. När Melwin och jag kom hem så hämtade vi Daniel och åkte och handlade. Fanny var hos Robin på kvällen. Vi satt i soffan med Melwin och hade fredagsmys. Emelie satt på sitt rum och tittade på tv.
Lördag vaknade vi till mulet väder som nästan alltid när man är ledig. Vi sov lite längre på morgonen och åt frukost när farmor hade kommit hit med frukostbröd. Vi ringde efter Fanny och Robin som kom hit och åt frukost med oss. Farmor var kvar en stund. Mamma, Emelie och jag var och köpte lite julklappar. Emelie var med Fanny och Robin i Oskarshamn och körde lasergame. Jakob och Alvin var förbi en stund så killarna fick leka lite. Bloggade lite. På kvällen åt vi god mat. Vi slappade vid tvn på kvällen. Så mysigt på kvällarna när det är mörkt och man kan börja tända ljus.
Bildresultat för frukostbilder
Söndag vaknade vi sent allihopa och åt frukost. När vi var klara så hämtade jag Britt-Marie och mamma för en promenad på Gränsö, det var så härligt. Sedan gjorde vi några ärenden. Melwin lekte med Linus en liten stund hos oss. Fanny var här en stund. Vi åt mat. Vi plockade och förberedde för en arbetsvecka till. Melwin och jag spelade spel. Bloggade lite. Vi tittade på Kalle i chokladfabriken på kvällen innan vi skulle sova.

lördag 21 november 2015

Vecka 45

Vecka 45

Måndag gick Daniel och jag upp tidigt och gjorde oss klara och väckte Melwin. Skjutsade Melwin till dagis och sen åkte jag till jobbet. Emelie var hemma och vilade efter en omtumlande helg. Jag och Daniel kämpade oss igenom. Fanny var i skolan. Jag gick hem tidigt och när jag hämtade Melwin på dagis så var han varm och hade 38,5 graders feber. På kvällen steg febern till 41 grader och en tilltagande hosta, så han var sjuk igen. Var inne och myste med barnen. Lite senare åkte mor och jag till Maxi och handlade. 
Tisdag gick jag upp tidigt och gjorde mig klar. Mina två killar låg kvar i sängen, den ena varm som en stekpanna och den andre trött. Det är svårt att gå upp på morgonen när man vet att några får ligga kvar och sova. Emelie och Fanny var i skolan. När jag kom hem från jobbet hittade jag en liten kille som var helt utslagen nu med 41,2 grader och stekvarm. Vi andra åt mat och plockade undan maten. När Melwin vaknade så hade han svårt att andas och svalde sin hosta så vi åkte med han till akuten där han fick dunderkur med febernedsättande och hostmedicin. Han fick också råd av läkaren att man måste hosta och inte svälja hostan. Han hade ett virus. Väl hemma blev han piggare och vi tittade på en film på kvällen. Fanny och Robin sov hos oss. 
Onsdag gick jag återigen upp tidigt medan mina killar sov, dock en inte så varm kille denna dag. Daniel hade sin lediga dag och grabbarna fick en pojkdag med spel och bus. Emelie var i skolan och Fanny var hemma och sov. När jag kom hem så var Melwin feberfri men dock mycket hostig. Daniel hämtade mig från jobbet. När vi kom hem åt vi mat. På kvällen slappade vi framför tvn. Melwin och jag spelade lite spel. Vi läste en bok innan vi somnade. 
Torsdag gick Daniel och jag upp tidigt. Melwin låg kvar och sov, farmor kom hit och var hos Melwin så han fick vara hemma och pigga på sig ordentligt. Melwin var feberfri men väldigt hostig. Tjejerna var i skolan. Farmor kom förbi med Melwin på jobbet innan jag slutade då hon skulle iväg på annat håll. När vi åkte hem tog vi upp tjejerna på vägen. När vi kom hem lagade jag mat, vi var hungriga så vi åt före Daniel kom hem. Övningskörde med Fanny på kvällen. När vi kom läste Melwin och jag bok innan han somnade.

Fredag gick Daniel och jag upp tidigt och gjorde oss klara. Farmor kom hit och hade hand om Melwin när vi jobbade. Fanny var också hemma. Emelie var i skolan. När jag kom hem så åkte farmor hem. Britt-Marie och mormor var här och fikade en liten stund. Fanny, Melwin och jag var och handlade. När Daniel kom hem så åt vi middag. Fanny och Robin åt hos oss. Melwin och jag lade pussel och spelade spel. Vi tittade på tv tillsammans på kvällen.
Lördag sov vi lite längre på morgonen och åt frukost sent. Städade, plockade och tvättade. Vid 14:00 åkte hela familjen och Robin till Åtvidaberg för att köra bilbana med hela vårt fina kompisgäng. Det var så himla kul, det är verkligen att rekommendera. Vi var 16 stycken och körde från 15-17. När vi kom hem därifrån så köpte vi hämtmat och åkte hem till oss, alla utom familjen Frössberg/Kronvall som fortsatte till Linköping. Vi satt och snackade och hade trevligt som vanligt. Fanny och Robin sov kvar hos oss.
Söndag hade vi lång sovmorgon och åt en god frukost. Vi slappade lite på förmiddagen. Efter lunch kom mamma och pappa hit och fikade med oss. Emelie var med Fanny med Robin en stund. Jag har spelat spel med Melwin. Jag pusslade och bloggade lite. Senare på kvällen tittade vi på tv och myste. 

lördag 14 november 2015

Vecka 44 Höstlov

Höstlovsveckan
Daniel jobbade hela veckan. Jag var ledig med mina underbara barn alla dagar utom onsdag. Dels på grund av att barnen var sjuka och dels för att jag hade tagit ledigt några dagar. Fanny var hemma hos oss på dagarna hela veckan. Vi körde landsväg med Fanny en dag och köpte lunch på tant grön, de har så himla god sallad där. Vi städade och plockade på måndagen. Tisdagen var mamma och jag ute med Melwin på en promenad och sedan åkte vi till Lysingsbadets lekpark men blev inte långvariga där eftersom Melwin gjorde sig illa på benet.
På kvällen på tisdagen var Verisure här och installerade larmet i vårt hus, det känns väldigt bra! Tycker det är otäckt om tjejerna är själva hemma och sover halva dagarna och kanske inte skulle höra om det kommer in någon men nu är de säkra och larmade när de är hemma. Onsdagen var jag och jobbade och barnen var hemma med Daniel som var ledig. Melwin blev sjuk med 41,2 graders feber och hosta. Gosade med han när jag kom hem. Han var riktigt dålig på kvällen. Fanny och Robin kom hit och sov hos oss på kvällen. 
Torsdag och fredag var jag hemma med Melwin eftersom han var så dålig. Jag städade och tvättade. Myste med Melwin framför en film och spelade lite spel. Mamma och jag gjorde lite ärenden när Daniel kom hem, det är så skönt att komma ut ett tag om man suttit inne. Fanny var hos oss på dagen och sov hos Robin på kvällen. Fredag hämtade jag Fanny och vi åkte till Maxi och köpte god frukost. Fanny var hos oss hela dagen. Melwin hade fortfarande feber. Mamma kom förbi en stund och fikade med oss. Handlade på eftermiddagen. Fanny och Robin sov här på kvällen.
Lördagen var vi uppe tidigt och gick en skön morgonpromenad i solen. Melwin cyklade. Vi gjorde frukost när vi kom hem och väckte Emelie. Mahlin och Magnus kom hit vid lunch. Mamma, pappa, faster, Fanny och Robin kom hit så hade vi kalas för Magnus och mig. Vi fikade allihopa. På kvällen lagade vi tacos till mat som barnen gillar. Vi var med Emelie ut och körde Moppe. Hon är så duktig och tycker det är så kul. Fanny och Robin var på fest på kvällen. På söndagen var vi i Mantorp till lunch innan vi åkte hemåt. När vi kom hem blev det mys och gos med familjen framför tvn. 

torsdag 12 november 2015

Vecka 43

Måndag
Daniel, Melwin och jag gick upp tidigt. Vi gjorde oss i ordning och åkte med Melwin till dagis och sedan till jobbet. Emelie och Fanny var i skolan. Jag hämtade Melwin vid 16:00 när jag hade slutat. Vi hämtade matkassen på vägen hem. Jag lagade mat medan Melwin slappade med paddan i soffan. Fanny och Robin kom hit och åt mat och även sov hos oss. Melwin och jag tittade på en film och efter det blev det en pixi-bok innan Melwin somnade.

Tisdag
Daniel och Melwin gick upp lite tidigare än mig. Vi gjorde oss klara och åt frukost. Daniel lämnade Melwin på dagis och åkte till jobbet och jag åkte direkt till jobbet. Jag cyklade till och från jobbet. Flickorna var i skolan. Mamma hämtade Melwin från dagis. Jag lagade mat när jag kom hem. När vi hade ätit fick vi besök av Frida från Verisure och hon gav bra information. Myste med Melwin på kvällen, läste bok och spelade spel på paddan.
Bildresultat för verisure
Onsdag
Jag gick upp själv och gjorde mig klar och cyklade till jobbet. Daniel åkte med Melwin till tekniken på dagis. Resten av dagen var de hemma. Tjejerna var i skolan. När jag kom hem stod maten på bordet så vi åt med en gång. Fanny och Robin kom och åt och sedan sov de kvar hos oss. Myste med Melwin på kvällen innan han somnade.

Torsdag
Daniel och jag vaknade tidigt, vi väckte Melwin och satte honom framför tvn. Daniel och jag jobbade. Melwin var på dagis och Emelie i skolan. Fanny var trött och var hemma från skolan. På väg hem från jobbet hämtade jag tjejerna innan vi hämtade Melwin från dagis. Vi åkte till körskolan så Emelie fick göra ett syntest. När vi kom hem gick mamma, jag och Melwin en promenad. Efter det var vi och handlade. Vi åt mat när vi kom hem. På kvällen småplockade vi innan Melwin och jag lade oss och läste bok.
Fredag
Daniel och jag jobbade. Emelie var i skolan och Melwin på dagis. Fanny var hemma och sov. När jag slutade så hämtade jag Fanny och Melwin och vi gjorde några ärenden. När vi kom hem så kom Linus hit och lekte med Melwin. Jag var ute i det fina vädret och krattade lite löv. Mamma och pappa åt och fikade hos oss. Fanny sov hos oss på kvällen. Vi hade fredagsmys på kvällen och tittade på tv när mamma och pappa hade åkt hem.

Lördag
Vi hade sovmorgon och åt frukost lite senare. När vi hade duschat och gjort oss klara så kom mamma hit och hämtade mig och flickorna, vi åkte till stan och shoppade lite. Vi åt middag när vi kom hem. Melwin lekte med Linus hos oss. Vi var inne och pysslade resten av dagen. På kvällen hade vi lördagsmys framför tvn. Hann även med att blogga lite på kvällen. Fanny sov hos Robin på kvällen.
Söndag
Idag vaknade vi ganska tidigt. Vi åt en god frukost tillsammans. Emelie mådde inte bra så hon låg i sängen hela dagen. Hon hade en släng av kräksjuka med feber. Daniel var iväg och jobbade ett tag. Daniel och Fanny övningskörde en stund. Melwin och jag har bara tagit det lugnt, busat och spelat spel. Myste med barnen framför tvn på kvällen. Fanny var hemma hos Robin på kvällen och sov även där.