onsdag 27 juli 2016

Vecka 25, midsommar

Måndag
Daniel, jag och Melwin vaknade till att solen sken in genom rullgardinen, vi åt frukost och klädde på oss medan tjejerna låg kvar i sängarna och hade ledigt. Det är lite tungt att gå upp när man vet att någon ligger kvar hemma och sover. Jag lämnade Melwin på förskolan, något ledsen över att behöva gå till förskolan när systrarna har ledigt men men så är det. Daniel hämtade Melwin på förskolan. När jag kom hem åt vi mat som Daniel lagat åt oss. Daniel övningskörde med Fanny på kvällen. Melwin och jag var hemma och myste på kvällen, vi läste bok och tittade på film. 
Tisdag
Daniel gick upp före oss för att arbeta. Melwin och jag var trötta och sov lite längre. När vi gick upp åkte Daniel till jobbet. Melwin och jag klädde på oss. Vi åt frukost tillsammans. Jag skjutsade Melwin till förskolan och åkte efter det till mitt arbete. Tjejerna var lediga och sov när vi åkte hemifrån. När vi kom hem så övningskörde Daniel med Fanny. Emelie, Melwin och jag var hemma och tog det lugnt. Vi åt middag när de kom hem. Fanny och Emelie sov själva i Robins lägenhet. På kvällen tittade vi på tv innan vi lade oss. 
Onsdag
Vaknade av Daniels alarm på telefonen. Daniel, jag och Melwin gick då upp och åt frukost tillsammans. Vi klädde på oss och gjorde oss klara för ännu en dag på jobb och förskola. Jag lämnade Melwin på förskolan och fortsatte sedan till jobbet. Tjejerna var i Robins lägenhet och sedan hemma hos oss. Inte många dagar som är tråkiga på mitt jobb men idag var en sådan, då är det så skönt att veta att man har världens underbaraste familj och vänner som finns och stöttar i vått och torrt. Vi åt mat som Daniel lagat till oss alla. På kvällen satt vi och pratade myste hela familjen.

Torsdag
Daniel, Melwin och jag gick upp samtidigt. Melwin satte sig i soffan framför morgontv och klädde på sig och åt frukost. Daniel och jag åt frukost i köket tillsammans och efter det gjorde vi oss i ordning. Daniel åkte och jobbade. Jag lämnade Melwin hemma hos Emelie och cyklade till arbetet. Mamma kom hit och var en stund hos Melwin. Fanny körde upp idag och klarade det, så GRATTIS ÄLSKADE UNGE, bara uppskrivningen kvar. Jag slutade kl 15:00. När jag kom hem så gick Melwin och jag till och från Maxi, vi mötte familjen och handlade där. Plockade lite när vi kom hem i hemmet.  
Fredag
Idag gick vi alla upp tidigt. Vi frukost och plockade och fixade. Gjorde det sista med maten och tårtan. Vid lunch kom våra vänner med barn/ungdomar. Så himla mysigt att de barn/ungdomar som följde med valde oss, istället för att vara med kompisar. Dock åt en del bara och efter det åkte de sedan i väg till sina kompisar. Vi åt och drack gott. Vi njöt av dagen, värmen och varandras sällskap. Senare på eftermiddagen åkte vi hem till Elmerfjords för att fira resten av kvällen. 




Killarna testade hoverboard hos Maria och Jakob, det gick ju bra. Efter det började vi att gå tipspromenad som jag hade fixat. Linda och Daniel grillade kvällsmaten. Det var så gott och vi hade det så trevligt. När vi hade ätit lekte vi lekar och alla var delaktiga på olika lekar, så himla roligt vi hade. Barnen lekte och hade det kul. Melwin var så himla trött så det blev inte så sent för oss. Är verkligen så tacksam för våra fina vänner. 



 
Lördag och söndag
Vi hade sovmorgon ett tag. När vi hade vaknat åt vi frukost och fixade oss. Packade för en dag på sjön med Karlssons och Elmerfjords. Det var 19 grader i vattnet och nästan alla badade. De flesta barnen var med idag med. En helt vanlig dag med underbara vänner. Lek och bus med barnen. När vi kom hem på eftermiddagen åt vi middag och sedan blev det en slapparkväll med familjen. Fanny var med Robin och sov där.  

Söndagen blev en helt lugn dag med inga tvång och måsten. Umgås med familjen hemma och njuta av sista lediga dagen innan jobbarvecka igen. Fanny kom till oss när Robin åkt iväg till Stockholm för en jobbarvecka. Var ute och körde en sväng med Fanny i bilen. Plockade, tvättade och städade. På kvällen tittade vi på tv...

söndag 3 juli 2016

Vecka 24, skolavslutning och student

Måndag
Daniels alarm ringde en stund innan Melwin och jag gick upp. När vi kom upp åt vi frukost ihop. Efter det klädde vi på oss och gjorde oss klara. Daniel åkte till jobbet och jag skjutsade Melwin till förskolan. När jag lämnat honom åkte jag hem och tog min cykel till jobbet. Det är så skönt att cykla, man vaknar till och får lite frisk luft. Fanny var i skolan. Emelie hade studiedag och var med en kompis i Vimmerby. Daniel hämtade Melwin från dagis. Vi åt mat när alla var hemma. Efter maten pluggade Fanny till uppskrivningen på körkortet. Daniel, Melwin och jag var och handlade på kvällen. Emelie kom hem sent på kvällen. Tittade lite på film med Melwin på kvällen. 
Tisdag
Daniels alarm ringde och Melwin, jag och Daniel gick upp. När vi kom upp åt vi frukost ihop. Efter klädde vi på oss och fixade det sista. Daniel åkte och jobbade och jag skjutsade Melwin till förskolan. När jag lämnat honom åkte jag hem och tog min cykel till jobbet, gillar verkligen att cykla och det går snabbare att komma till jobbet. Tjejerna var i skolan. Daniel hämtade Melwin från dagis då han slutade tidigare än mig. Han hade lagat mat tills jag kom hem från jobbet som vi åt. Det är så gott med middag som någon annan lagar och så gott när man kommer hem från jobbet. Man är trött och orkar inte tänka på att laga mat, så jag är tacksam att jag nuförtiden slipper det. Jag lagar mat fredag, lördag och söndag. Fanny åkte till Robins lägenhet och sov där själv. Myste framför en film med Melwin.
Onsdag
Daniel, Melwin och jag gick upp samtidigt när alarmet ringde. Vi klädde oss och gjorde oss och åt frukost. Melwin tittade en stund på morgontv. Jag lämnade Melwin på dagis och Daniel åkte och jobbade. Barnen var i skolan och var hemma efter skolan. Fanny pluggade på körkortsteori. Daniel hämtade Melwin och köpte pizza till mat till dem. Jag var på afterwork med mina kollegor när vi slutade. Vi var på Simson, det var jättetrevligt. Vi skrattade så mycket så att de som satt runt om undrade nog vad vi pratade om. Maten var jättegod. Jag cyklade hem. Fanny pluggade teori hela kvällen. När jag kom hem lade jag mig nästan direkt. Jag var så trött. Melwin hade somnat tidigt. 
Torsdag
Daniels telefon alarmerade och Melwin, Daniel och jag gick upp. Fanny vaknade också och var uppe. Hon skulle skriva upp för körkort denna dag. Vi åt frukost tillsammans och sedan åkte Daniel och jobbade. Jag skjutsade Melwin till förskolan. Fanny pluggade lite när vi åkte. Jag åkte till jobbet när jag lämnat Melwin. Fanny skrev upp men hade två fel för mycket, så bra ändå tycker jag. Fanny slutade i skolan idag men hon skrev upp och var inte med på avslutningen. Mamma hämtade Melwin på dagis och lämnade över honom till Fanny. När jag kom hem så hade Daniel lagat mat som vi alla åt. Mamma och pappa kom hit och vi åt tårta som vi brukar göra när tjejerna slutar skolan. Fanny och jag åkte och handlade på kvällen. Efter det åkte hon till Robin och sov, han hade kommit hem från Stockholm. Emelie åkte hem till Fanny och Robin en stund. Melwin somnade tidigt. 
Fredag
Idag gick Daniel upp och jobbade. Melwin, jag och Emelie sov lite längre. Emelie åkte till skolan på sin avslutning. Melwin och jag gick upp och åt frukost och klädde på oss. Vi åkte till vc för en kontroll av blodtryck och blodprov på mig. Blodtrycket var jättebra. Camilla kom hit och vi fixade med Jennifers studentpresent. 

När Daniel kom hem runt lunch åt vi lite och sedan åkte vi till gymnasiet. Jennifer sprang ut bland de sist och hon var jättefin. Vi lämnade våra presenter som vi hängde runt halsen och fortsatte sedan ner till stan och tittade på studenttåget. Fanny kom hem till oss efter det och sminkade mig. Vi åkte till Maria, Jakob och barnen vid 18:00. Där mötte vi upp familjen Kronvall/Frössberg och familjen Karlsson. Vi gav Jennifer sin present. Vi fick jättegod mat och fika. Vi kom hem 01:30, det var jättetrevligt. Fanny och Robin var med oss hela tiden. Emelie åkte iväg med sina kompisar en sväng. Hon och Tilde sov hos oss när vi kom hem. 


Lördag och söndag
Då vi var uppe sent på fredagen så var vi ganska sega på lördagen. Jag väckte Melwin klockan 12 men det var svårt, han ville fortsätta sova. Vi alla var trötta och slappa hela dagen så vi tog det lugnt och tittade på tv och jag bloggade lite. Även söndagen blev det en riktigt härlig slappdag ute med familjen. Det var varmt och skönt i solen. Fanny kom hem till oss på söndag kväll. Hon sov hos oss. Vi var ute och övningskörde en stund på kvällen. 

lördag 2 juli 2016

Vecka 23

Måndag
Den här veckan började med en ledig dag, det var Sveriges nationaldag. Vi vaknade lite senare på morgonen av solens strålar genom rullgardinen. Fåglarna kvittrade utanför. Underbara sommar. När alla var vakna åt vi frukost ute på vår uteplats tillsammans. Det är mysigt att sitta ute och äta. Det känns som att frukosten blir godare när man sitter ute. Vi hämtade hamocken hos pappa och mamma. Fanny och Robin var här en stund. Vi var ute en stund. Mamma och pappa var här och hälsade på. På kvällen var vi inne och tog det lugnt framför tvn. 
Tisdag
Daniel, Melwin och jag vaknade tidigt och gick upp och gjorde oss klara. Melwin åt frukost i soffan framför morgontv. Jag skjutsade Melwin till förskolan när vi var klara. Daniel åkte och arbetade. Tjejerna hade lite sovmorgon och åkte lite senare till skolan. Daniel slutade tidigare än mig och hämtade Melwin från förskolan. De lagade mat tills jag slutade. När jag kom hem åt vi mat. Var efter det ute och övningskörde med Fanny och övriga familjen. Vi lade Melwin när vi kom hem. Han vaknade lite senare av växtvärk i benen. Han skrek länge innan han kunde slappna av efter smärtstillande och somna igen. Myste med tjejerna i Emelies rum på kvällen, vi hade tjejsnack. Älskade flickor vad stora de har blivit. 
Onsdag
Daniel gick upp före oss och gjorde sig klar och åt frukost och sedan åkte han och jobbade när Melwin och jag gick upp. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Tjejerna började senare och gick upp när vi åkte hemifrån. Jag skjutsade Melwin till förskolan och sedan hämtade jag min cykel och cyklade till jobbet. Fanny hämtade Melwin på dagis efter att hon kommit hem från skolan. När alla kommit hem åt vi mat. Efter det åkte Emelie och jag och tittade på skor till henne men hittade inga. Melwin somnade tidigt på kvällen efter att han hade tittat på film. Jag satt framför tvn en stund innan jag lade mig. 
Torsdag
Daniel, Melwin och jag gick upp samtidigt när Daniels alarm ringde. Vi gick upp och åt frukost tillsammans och efter det klädde vi på oss. Daniel åkte och jobbade. Jag skjutsade Melwin till förskolan. Åkte därefter till jobbet. Emelie var i skolan och Fanny var hos frissan och färgade håret och klippte sig. Efter det åkte hon buss till Robin i Stockholm. De skulle gå på Summerburst. Daniel hämtade Melwin från förskolan. Vi åt mat när jag kom hem. Vi alla åkte till Maxi och handlade på kvällen, det är rätt skönt att åka på kvällen då det är mindre folk. Emelie var ute på kvällen med kompisar och åkte moppe. Melwin och jag somnade tidigt. 
Fredag
Daniel, Melwin och jag gick upp tidigt och klädde på oss. Vi åt frukost tillsammans. Daniel åkte och jobbade och jag lämnade Melwin på förskolan. Emelie var i skolan. Fanny var i Stockholm och shoppade och var på festivalen. Melwin lekte med Linus hos dem hela kvällen. Han kom hem när vi skulle äta. Vi köpte en ny kyl, frys och tvättmaskin då frys och tvättmaskin gått sönder. Daniel hämtade alla produkterna och bar med hjälp av pappa. Mamma och pappa var här en stund på kvällen. När vi hade installerat allt så satte vi oss framför tvn och hade fredagsmys. 

Lördag
Idag vaknade Daniel och Melwin tidigt. Linus kom hit vid 09:00 och då vaknade jag. Emelie fortsatte att sova. Melwin och Linus lekte hela dagen, de åt lunch och hade jättemysigt. Mamma och jag gjorde lite ärenden. Emelie var med Tilde på dagen och på kvällen. Linus sov hos Melwin på kvällen. Melwin tyckte det var jättemysigt att ha en kompis som sov över för första gången. De tittade på film och åt lite godis i Melwins rum. Fanny var fortfarande i Stockholm hos Robin. 
Söndag
Melwin och jag sov lite längre än Daniel som alltid vaknar jättetidigt. Melwin och Linus vaknade nästan samtidigt som Daniel. De tittade på en film på paddan. Jag gillar att ligga och mysa lite innan jag kliver upp ur sängen. Daniel gjorde frukost som vi åt. Jag och Emelie åkte upp till mormor och morfar. Jag klippte pappa. Melwin lekte med Linus hela dagen, både här och hos dem. Fanny kom hem på kvällen, vi hämtade henne på stationen. På kvällen satt vi hemma och tittade på tv och umgicks.